Hi ha sectors com el de la construcció on la presència femenina és molt baixa

Hi ha més professores, investigadores i científiques, però menys directives

Les feines de baixa qualificació estan copades per dones, si bé superen el nombre d'homes amb estudis superiors, segons CCOO

Actualitzat

Un informe exhaustiu del sindicat Comissions Obreres, CCOO, ha detectat sectors en què no hi ha pràcticament presència femenina. Per exemple, la construcció, la mecànica i alguns sectors industrials.

Per contra, continuen molt presents en feines del sector serveis com hotels, restaurants, neteja, comerç, administratives, auxiliars i atenció a persones.

 

Les tasques de neteja en hotels i restaurants són feines fetes majoritàriament per dones

De fet, a Catalunya hi ha 730.000 dones treballant en aquestes ocupacions i els homes només són la meitat.

Quan es parla de feines que necessiten una formació professional superior, com la de tècnics en radioteràpia, finances, taxacions o assegurances, els homes superen clarament les dones: 244.000 davant 146.000.

 

A Catalunya, hi ha més professores, científiques i investigadores que homes en aquestes professions

En canvi, les dades recollides en aquest estudi de CCOO també constaten que les dones amb títol universitari tenen més terreny guanyat.

Hi ha més professores, més investigadores, més científiques. A Catalunya, 100.000 més que homes.

Ara bé, quan s'arriba a llocs directius i de gerència, els percentatges demostren clarament la desigualtat: menys de la meitat de dones que homes. 55.000 dones davant prop de 120.000 homes.

 

La presència de dones en congressos, com és el cas del de mòbils, és sempre molt baixa

Hi ha poques dones directives i sovint vinculades a la propietat de l'empresa. És una foto fixa que es repeteix i que les dades constaten any rere any.
A més, algunes utilitzen els contractes a temps parcial per poder conciliar la feina amb la vida i les obligacions personals. En canvi, els homes són els que fan i cobren més hores extres.

 

Convocades protestes i manifestacions arreu per protestar per la desigualtat entre dones i homes a la feina

Tant per l'anomenat sostre de vidre com per la bretxa salarial, els sindicats han convocat manifestacions i protestes arreu demà 8 de març, Dia de la Dona Treballadora.

 

ARXIVAT A:
8MBretxa salarialIgualtat de gènereFeminisme
Anar al contingut