Madrid

Cau una xarxa xinesa que hauria defraudat 14 milions i n'hauria blanquejat 300 més

L'"operació Snake" s'ha fet fonamentalment a Madrid, però també a Barcelona i València, i hi ha hagut una trentena de detinguts i una cinquantena d'imputats

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut una trentena de persones acusades de pertànyer a una xarxa xinesa que ha defraudat a la hisenda pública més de 14 milions d'euros i ha mogut 300 milions més per blanquejar, tant de les seves activitats com d'altres organitzacions delictives. Es tracta de l'"operació Snake" ("Serp"), que s'ha fet fonamentalment a Madrid, però també a Barcelona i València, i s'han detingut 32 persones i 47 més han estat imputades. Hi ha hagut 65 escorcolls.

Les investigacions han durat dos anys i han permès desmantellar una xarxa que portava de la Xina mercaderia falsificada i blanquejava els seus actius i els d'altres organitzacions i empresaris, als quals cobrava comissió. Als detinguts, la majoria xinesos i uns quants de nacionalitat espanyola, se'ls imputa delictes de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública, contra els drets dels treballadors, pertinença a organització criminal, contraban i falsedat documental. L'operació es fa bàsicament a Madrid, concretament a la ciutat de Fuenlabrada, i en districtes de la capital espanyola, com Vallecas i Usera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut