Barcelona

Catalunya ha començat tard la lluita contra el canvi climàtic però complirà Kyoto

El secretari general de polítiques de sostenibilitat del govern, Federic Ximeno, ha assegurat, en una jornada paralel·la a la Cimera sobre el canvi climàtic, que Catalunya ha començat tard la lluita contra el canvi climàtic, però que complirà el Protocol de Kyoto. La jornada es fa al Palau de Pedralbes i l'organitza la Generalitat i el Grup pel Canvi Climàtic, format per regions i empreses. S'hi exposa el paper de les regions a l'hora de seguir polítiques mediambientals. Ximeno també ha afegit que és bàsic que Catalunya estableixi mesures estructurals per complir amb els objectius de reducció de gasos contaminants abans de l'any 2050.

Actualitzat
En el marc d'aquesta jornada, el secretari general de polítiques de sostenibilitat del govern, Frederic Ximeno, ha explicat que "a Catalunya hem fet un pla marc de mitigació del canvi climatic 2008-1012, és a dir que volem complir Kyoto". Tot i això, Ximeno ha reconegut que "ens hi hem posat tard, això és una evidència que cal acceptar, però ens hi hem posat amb intensitat".

Ximeno també ha afegit que és molt important que Catalunya prengui mesures estructurals per complir amb els objectius de reducció de gasos contaminants abans de l'any 2050.
Anar al contingut