El ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una imatge d'arxiu
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, en una imatge d'arxiu
Bilbao

Catalá demana que les institucions catalanes respectin la independència judicial

El ministre de Justícia creu que actuacions com l'escorcoll de la seu de CDC són "la garantia del bon funcionament de l'estat de dret"

RedaccióActualitzat

Rafael Catalá ha reiterat aquest dimecres a Bilbao que les institucions catalanes respectin la independència judicial. El ministre de Justícia ha remarcat que actuacions com l'escorcoll de la seu de CDC són "la garantia del bon funcionament de l'estat de dret". Catalá s'ha referit d'aquesta manera a les declaracions d'Artur Mas, que ha assegurat aquest migdia que tant ell com CDC són "objecte de caça major".

Després de la clausura de la reunió anual de presidents dels Tribunals Superiors de Justícia, Catalá ha fet "una crida al respecte a la independència judicial dins de les institucions", ja que aquest principi "no és un privilegi de jutges i magistrats, sinó una garantia dels ciutadans". Per això, ha dit, "que un tribunal ordeni unes actuacions, la detenció d'alguna persona o que promogui la realització de proves no és res més que la garantia que a Espanya funciona l'estat de dret". "Qui ho posi en dubte -ha afegit- està fent un flac favor a la democràcia perquè està donant una imatge irreal que el poder judicial té condicionants, cosa que no és certa en absolut."

El titular de Justícia ha afirmat que "el que ha passat aquest dimecres és el que passa cada dia als jutjats d'Espanya". "Qualsevol operació de les forces i cossos de seguretat com a policia judicial es fa per mandat d'un jutjat que està instruint una causa", ha explicat Catalá.

Els 17 presidents dels Tribunals Superiors de Justícia han fet un comunicat on adverteixen que qualsevol actuació contra la independència del poder judicial suposa un atac a l'estat de dret. El comunicat segueix la línia del que va fer públic el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb motiu de la declaració de Mas pel 9-N.

 

Anar al contingut