Madrid

Casas diu que la deliberació sobre l'Estatut va "molt bé" i que hi haurà sentència "aviat"

La presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, ha assegurat que les deliberacions del ple d'aquest òrgan sobre els recursos del PP, el Defensor del Poble i diverses comunitats autònomes contra l'Estatut de Catalunya van "molt bé" i que hi haurà sentència "aviat". Casas ho ha dit a preguntes dels periodistes després d'intervenir en un acte d'homenatge al primer president del Constitucional, Manuel García Pelayo. En el discurs que ha pronunciat, no ha fet referència a l'Estatut, però sí a la capacitat integradora "de la pluralitat i de la unitat" que té la Constitució.

Actualitzat
"La unilateralitat del pluralisme podria portar a l'atomització o destrucció dels components del sistema. Aquesta posició només pot ser neutralitzada per la presència de la integració, que és la suma de la pluralitat i de la unitat. I és missió de la Constitució Espanyola tenir una funció definitivament integradora ", ha assenyalat Cases.

En l'acte, celebrat a la Facultat de Dret de la UNED, hi ha participat també el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, que ha dit que García Pelayo representa "l'exemplar d'una espècie històrica que avui està en vies d'extinció" i n'ha destacat la "gran vocació de servei públic".

Entre els assistents a l'homenatge hi havia l'exministre de Justícia Fernando López Aguilar i el president del Consell d'Estat, Francisco Rubio Llorente. Manuel García Pelayo (1909-1991) va presidir el Constitucional entre 1980 i 1986, període en que aquest tribunal es va pronunciar, entre altres assumptes, sobre l'expropiació de Rumasa per part del govern o sobre la llei de l'avortament.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut