La jutgessa ha desestimat la demanda de l'advocat de Jordi Magentí (ACN/Xavier Pi)

Cas Susqueda: la jutge desestima la demanda de Magentí contra l'excap dels Mossos

La jutge conclou que quan Toni Rodríguez va dir que no tenien "ni un sol dubte" de qui era l'autor del crim, prevalia el dret a la informació

L'excap d'investigació dels Mossos, Antoni Rodríguez, ha quedat absolt de la demanda que l'acusava de vulnerar la presumpció d'innocència de Jordi Magentí, investigat pel crim de Susqueda. El jutjat de primera instància 5 de Girona ha desestimat la demanda.

El judici es va fer dimarts, i l'acusació es basava en unes declaracions que Rodríguez havia fet davant dels mitjans el mateix dia que van detenir Magentí. Aquell dia, va declarar que la policia no tenia "ni un sol dubte" sobre l'autoria del doble crim de Susqueda.

La defensa de Jordi Magentí, encapçalada per Benet Salellas, va presentar una demanda civil i li reclamava 30.000 euros per vulnerar la presumpció d'innocència i el dret a l'honor. La sentència conclou que l'intendent no els va vulnerar.

Per una banda, remarca que en cap moment va proporcionar dades sobre Magentí i que sempre s'hi va referir com a "presumpte autor". Per l'altra, que les declaracions reunien els requisits del dret a la informació, que prevalia per davant del dret a l'honor.
 

Sense "expressions injurioses"

El cas que va arribar a judici aquest dimarts es remunta al 26 de febrer del 2018 quan els Mossos van detenir Magentí. La identitat de l'arrestat ja circulava i la policia va convocar una atenció als mitjans davant de la comissaria de Santa Coloma de Farners. Magentí va passar gairebé deu mesos en presó provisional

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Sonia Benítez, considera que en "cap moment" va proporcionar dades "rellevants" per a la identificació de Magentí i que "el fet que la seva identitat fos coneguda pels mitjans en aquell moment no té cap relació amb l'actuació del demandat".

A més, remarca que no es van utilitzar expressions "injurioses" ni que "degradessin innecessàriament el detingut". Es pot interposar un recurs d'apel·lació contra la sentència a l'Audiència de Girona.  

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialMossos d'Esquadra
Anar al contingut