Carla Simón Ós d'or
Carla Simón amb l'Os d'Or de la Berlinale (CCMA)

Carla Simón guanya el Premi de Cinematografia del Ministeri de Cultura

La directora d'"Alcarràs" (2022) i "Estiu 1993" (2017) ha estat reconeguda després de fer història en endur-se l'Os d'Or de la Berlinale

RedaccióActualitzat

La cineasta catalana Carla Simón, directora de la multipremiada "Alcarràs" i també d'"Estiu 1993", ha estat reconeguda amb el Premi de Cinematografia 2023 del Ministeri de Cultura. 

D'aquesta manera, Simón, de 36 anys, es converteix en la segona persona més jove a guanyar aquest guardó després de l'actor Carmelo Gómez, que el va rebre quan en tenia 33.

El jurat del premi, dotat amb 30.000 euros, ha destacat que Simón "ha posicionat el cinema espanyol al panorama internacional". També ha fet èmfasi en el fet que Simó representa "una generació de cineastes que han aconseguit en molt poc temps desenvolupar un cinema de qualitat i compromès amb el mateix mitjà i la societat arribant a un públic global". Considera que és "un dels referents del gran moment que viu el cinema espanyol".

Carla Simón, amb una estatueta dels Premis Gaudí (Jordi Borràs/ACN)

Al febrer Simón va endur-se l'Os d'Or de la Berlinale per "Alcarràs", el seu segon llargmetratge, convertint-se en la primera pel·lícula catalana que guanya el màxim guardó del Festival de Cinema de Berlín

El film va quedar fora al desembre de la cursa pels Oscars en la categoria de millor pel·lícula internacional. 

El Ministeri de Cultura ha destacat que les pel·lícules de Simón, com "Alcarràs", "incorporen una diversitat de llengües que enriqueixen la nostra societat". A més, també, n'han valorat "la naturalitat i precisió en la construcció d'històries i personatges, que combina amb intel·ligència i rigor el realisme i la ficció amb una mirada de plena actualitat a problemes socials".

El seu primer llargmetratge va ser "Estiu 1993", amb el qual es va endur 4 premis Gaudí i 3 premis Goya i el Premi a Millor Òpera Prima també al Festival de Berlín l'any 2017. En la pel·lícula explica la història autobiogràfica d'una nena que es queda òrfena i és acollida pels oncles, que viuen al camp, a la Garrotxa.

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut