Xavier Domènech, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón
Xavier Domènech, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón

Cap dels consellers catalans de Podem repetirà en la direcció estatal de la formació

Cap dels sis representants de Podem Catalunya que van formar part del primer consell ciutadà estatal escollit a Vistalegre es presentarà a la reelecció aquest febrer

RedaccióActualitzat

TV3 ha pogut saber que cap dels membres catalans que integren el consell ciutadà estatal de Podem no continuaran en el màxim organ de direcció de la formació.

El consell ciutadà és renovarà aquest febrer en l'assemblea de Vistalegre dos i tot sembla indicar que la direcció catalana s'hi presentarà dividida, com la de Madrid.

La tardor del 2014 se celebrava al poliesportiu de Vistalegre, a Madrid, la primera assemblea de Podem. La imatge d'un Pablo Iglesias radiant eclipsava la presència de la politòloga Gemma Ubasart i la de l'actual regidor de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens, dos dels sis membres catalans que van acabar conformant la direcció del partit.

Ubasart va dimitir l'any següent de la secretaria general catalana pels mals resultats en les eleccions del 27 de setembre i per les diferències amb la direcció, però es va mantenir en el consell ciutadà estatal.

L'exfiscal Carlos Jimenez Villarejo, que va ser escollit diputat en les europees d'aquell any, se'n va desvincular molt aviat.

Asens, tot i ser un dels impulsors de "Moure fitxa", el text fundacional de Podem, ara vol centrar-se en la construcció del nou partit dels comuns i en la seva feina al costat d'Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona.

Tampoc renovaran la seva presència en el màxim òrgan de direcció de Podem entre congresos les fundadores del partit a Catalunya, la politòloga Gemma Galdón i la biòloga Bea Rilova.

La nova direcció a Catalunya no ha proposat fins ara una estratègia conjunta. Anticapitalistes i errejonistes, si no hi ha un acord d'última hora, es presentaran per separat. Els seguidors d'Iglesias, representats pel senador Óscar Guardingo, firmant del seu document congressual, són gairabé inexistents.

L'últim del sis representant de Podem a Madrid, Raimundo Viejo, ha manifestat a TV3 que -tot i que podria deixar el Consell estatal- s'està treballant en un acord per formalitzar una llista conjunta de tots els sectors en la que s'hi podria integrar.

Anar al contingut