Orfeó Català
Barcelona

Cantaires de l'Orfeó Català rebutgen la presència del rei al Palau de la Música

En un manifest signat per 150 cantaires consideren que "va abonar la violència contra el poble català"

RedaccióActualitzat

150 cantaires de l'Orfeó Català rebutgen la presència de Felip VI al Palau de la Música pel sopar inaugural de l'MWC. En un comunicat, li retreuen que "va abonar la violència contra el poble català".

Un grup de cantaries de diversos cors de l'Orfeó Català han emès un comunicat per mostrar el seu "desacord" i "rebutjar" la presència del rei Felip VI al Palau de la Música amb motiu del sopar inaugural del Mobile World Congress d'aquest diumenge. En concret, li retreuen el discurs del dia 3 d'octubre, que consideren "especialment greu i rebutjable" perquè "va abonar la violència contra el poble català". En aquest sentit, defensen que el Palau de la Música "ha estat sempre un símbol de la lluita per la llibertat i un lloc clau per al catalanisme", i per això no volen que la seva història "sigui humiliada" pel monarca.

 

 

Els signants es mostren "honorats" perquè l'esdeveniment celebri el seu sopar inaugural al Palau de la Música, i volen donar "la benvinguda a tothom". Ara bé, argumenten que no poden rebre el monarca després de "la repressió" de l'1-O i "l'aplicació del 155".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut