Cancel·lades les actuacions de Plácido Domingo a Filadèlfia i San Francisco

L'Òpera de Los Angeles ha anunciat que obrirà una investigació per les acusacions d'assetjament sexual fetes contra el seu director general

Actualitzat

L'Orquestra de Filadèlfia i l'Òpera de San Francisco han cancel·lat les actuacions del tenor espanyol Plácido Domingo previstes per als mesos de setembre i d'octubre per les acusacions d'assetjament sexual contra el cantant.


L'Òpera de Los Angeles, de la qual el tenor espanyol és director general, ha reaccionat amb un comunicat en què anuncia una investigació dels fets d'acord amb la seva política de recursos humans, "com faria amb qualsevol altre empleat".

 

(Foto Efe)


Europa és diferent

La reacció a Europa ha estat molt diferent. De moment, la presidenta del Festival de Salzburg a Àustria, Helga Rabl-Stadler, ha confirmat en un comunicat que el certamen mantindrà les funcions previstes per al 25 i el 31 d'agost de l'òpera "Luisa Miller" de Verdi en les quals actua el tenor.

"Conec Plácido Domingo des de fa més de 25 anys. A més de la seva competència artística, em va impressionar -explica- des del principi el seu tracte afectuós i respectuós cap a tots els empleats del festival"

Domingo també ha rebut el suport de Joseph Volpe, l'exdirector general de la Metropolitan Opera del 1990 al 2006, que ha assegurat que no ha sentit mai cap acusació contra el tenor espanyol.

 

(Foto Efe)


"Dir no a Déu"

"Com li dius que no a Déu?". Aquesta frase, pronunciada per una de les nou dones que acusen Plácido Domingo d'assetjament sexual, reflecteix la posició de poder que existia entre unes joves que començaven les seves carreres i el tenor espanyol, quan, suposadament, les va pressionar per mantenir-hi relacions sexuals per ajudar-les a millorar en el seu treball artístic.

L'agència Associated Press ha publicat la denúncia de vuit cantants i una ballarina que asseguren que Domingo les va assetjar, especialment quan ocupava llocs de direcció a les companyies d'òpera. Només una s'identifica amb el nom: la mezzosoprano Patricia Wulf.

 

(Foto Efe)


Persecució persistent

L'agència de notícies afirma que el testimoni d'aquestes dones ha estat confirmat per desenes de persones del món de l'òpera, que afirmen que el comportament inapropiat del cantant era de domini públic.

Proposicions sexuals, persecució insistent, petons robats al llarg de tres dècades, des dels anys 80, per part d'un home poderós que, segons asseguren les dones denunciants, podia fer perillar la seva carrera si el rebutjaven.

Plácido Domingo, per la seva banda, ha fet un comunicat dient que creia que les relacions eren sempre consentides i que les acusacions, després de 30 anys, són "imprecises" i li causa dolor sentir-les. Afegeix que les normes i el valors d'ara són molt diferents dels que hi havia en el passat.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut