Londres

Cameron anuncia que deixarà el càrrec de primer ministre abans de l'octubre

Cameron assegura que la negociació per anar-se'n de la Unió Europea l'ha de fer un nou primer ministre que triarà el congrés dels "tories" a l'octubre

RedaccióActualitzat

El primer ministre del Regne Unit, David Cameron, ha comparegut a un quart de 10 del matí per anunciar que deixarà el càrrec abans del mes d'octubre després del resultat del referèndum de la sortida de la Unió Europea.

Cameron anuncia una dimissió ordenada i es mantindrà al capdavant del govern en els pròxims mesos per garantir "un període d'estabilitat".  A l'octubre es farà un congrés del partit conservador on es triarà el seu successor i després Cameron es mantindrà tres mesos més al costat del nou govern.

Però David Cameron reconeix que el resultat és inapel·lable i que la decisió del poble britànic el situa en una posició perdedora, però que ajudarà que el procés de sortida de la UE es faci de la manera més ordenada possible:

"Els britànics han pres una decisió clara per prendre un camí diferent i, per tant, crec que el país requereix un nou lideratge. El poble ha fet una tria. Aquells que estan de la banda dels que perden, i jo m'incloc, hem d'ajudar que això funcioni."

David Cameron, que s'havia posicionat clarament a favor de la permanència dins la Unió Europea, ha dit que no troba correcte ser "el capità que porti el país cap al pròxim destí".

"Abandonar la Unió no és el que jo volia fer, ara s'ha pres la decisió de marxar. Jo faré tot el possible en el futur per ajudar aquest país a tenir èxit."

Segons Cameron, serà el nou primer ministre, a la tardor, l'encarregat "d'iniciar el procés formal per anar-se'n de la UE". L'encara primer ministre britànic ha volgut tranquil·litzar els ànims dels mercats i les borses i ha assegurat que l'economia del Regne Unit és forta i estable.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut