Madrid

Camacho insta Duran a crear un grup parlamentari propi per "aturar" la independència

La líder popular considera que si els tretze diputats d'Unió voten en contra de la declaració sobiranista "haurà finalitzat el procés". "No són moments d'ambigüitats ni de donar un missatge a Catalunya i un altre a Madrid", ha considerat.

RedaccióActualitzat
La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, considera que la clau del procés independentista a Catalunya la té Josep Antoni Duran i Lleia. Sánchez-Camacho li ha proposat al líder d'Unió que creï un grup parlamentari propi i "doni instruccions" als seus diputats perquè votin en contra de la declaració de sobinaria pactada per CiU i ERC, una declaració que la cambra ha d'aprovar la setmana que ve.

Segons ha afirmat Sánchez-Camacho en un esmorzar-col·loqui a Madrid, amb el vot contrari dels tretze diputats d'Unió, la declaració "quedaria sense efecte" i "haurà finalitzat el procés".  I és que, després de recordar que Duran ha assegurat que votaria "no" a la separació d'Espanya, la líder del PPC ha considerat que només la formació democristiana "podrà aturar aquest camí cap a la independència". "No són moments d'ambigüitats ni de donar un missatge a Catalunya i un altre a Madrid", ha etzibat la popular als democristians.

Pel que fa a la retirada de la referència a l'estat propi del text de la resolució, Sánchez-Camacho ha afirmat que si no s'hagués fet "tot Catalunya i tot Espanya hauria visualitzat el fracàs del president de la Generalitat".

Anar al contingut