Barcelona

Busquen un nen de 12 anys de Badalona desaparegut a Hondures fa un mes

El 2 de desembre va desaparèixer en un atracament en què van morir el seu avi, el seu oncle, la seva mainadera i una veïna

RedaccióActualitzat

Un nen de 12 anys, veí de Badalona, està desaparegut a Hondures, el seu país d'origen, des de fa més d'un mes.

Aquest dissabte, un centenar de persones s'han manifestat a la plaça de Catalunya per reclamar a les autoritats hondurenyes que continuïn buscant el nen, Enoc Misael Pérez Chinchilla.

 

 

A finals de novembre, l'Enoc va a anar a Tela, a Hondures, per passar el Nadal amb la família materna. El 2 de desembre va desaparèixer en un atracament en què van morir el seu avi, el seu oncle, la seva mainadera i una veïna.

La seva família demana a les autoritats hondurenyes que destinin més recursos a la cerca. La seva tia, Doris Patricia Santos Moscosos, explica que els primers dies hi havia 65 militars buscant-lo, però a mesura que ha passat el temps han anat reduint els efectius.

"Tenien altres missions. El nostre cas no és important per a ells. Ara només se'n preocupen alguns veïns del barri. Els estem molt agraïts."

 

 

Fa quatre anys que l'Enoc viu a Badalona. Hi va venir amb la seva mare i a Catalunya es va reunir amb la seva família. És alumne de 1r d'ESO de l'institut escola Rafael Alberti i els seus companys ja saben el que ha passat. Ara, els professors es preparen per gestionar-ho emocionalment, com explica la directora de l'institut, Neus Casablanca:

"Hem de parlar del que ha passat a l'Enoc i valorar què és el que nosaltres podem fer i de quina manera elaborem tot aquest patiment que té la família i que a la classe, a poc a poc, anirà sortint."

La FAMPAS de Badalona també demana que es destinin tots els recursos que calguin per trobar el nen:

 

 

L'únic contacte que ha rebut la família des de la desaparició de l'Enoc ha estat una petició de rescat que ha resultat ser un frau. Un home els va demanar més de 70.000 euros, però en realitat no tenia l'Enoc. La policia hondurenya ja l'ha detingut.

Anar al contingut