Agents Rurals inspeccionen la zona on ha començat l'incendi de Santa Coloma de Queralt, al costat de la carretera
Agents Rurals inspeccionen la zona on ha començat l'incendi de Santa Coloma de Queralt, al costat de la carretera

Burilla o guspira de vehicle, possibles causes del foc a la Conca de Barberà i l'Anoia

Els Agents Rurals treballen amb aquestes dues hipòtesis sobre l'origen de l'incendi, que ha començat a tocar de la carretera

RedaccióActualitzat

Els Agents Rurals són sobre el terreny intentant esbrinar l'origen de l'incendi que va començar dissabte a Sant Coloma de Queralt. El foc es va originar a tocar de la carretera C-241d, en una zona de camps.

Han investigat durant tot diumenge. De moment, tenen dues possibles causes, però sense cap prova: en ser just al costat de la carretera, pensen que es podria haver originat o bé perquè algú va llançar una punta de cigarret o per un accident mecànic, és a dir, una guspira del motor d'un vehicle.

L'inspector en cap dels Agents Rurals, Toni Mur, ha explicat, però, que no han trobat encara burilles i no tenen cap notícia que cap vehicle hagi tingut problemes a la zona.

"Encara no podem determinar la causa del foc perquè la zona d'inici està molt deteriorada."

Mur també ha informat que de moment descarten que sigui intencionat. Diu que no han trobat cap agent accelerant de la ignició i els gossos especialitzats tampoc n'han detectat cap. Tampoc creuen que sigui per causes naturals, perquè no hi ha cap rastre de llamps a la zona.


Un incendi molt ràpid

L'incendi va començar cap a les tres de la tarda a tocar del quilòmetre 25 de la carretera. Es va desplaçar molt ràpid a través dels camps de cereals que hi ha en tota aquesta zona. Sobretot als que encara no estaven segats.

El foc anava tan ràpid que en cinc minuts ja es va plantar en una finca que hi ha a un quilòmetre de distància. Va cremar tot el voltant de la casa. Els propietaris estaven dinant i van haver de marxar corrent i van poder salvar els tres cavalls que tenen.


Causes humanes

En l'última dècada s'han cremat més de 12.000 hectàrees a Catalunya en incendis provocats per un cigarret encès, segons Interior. L'últim podria ser el del cap de Creus, que va cremar 415 hectàrees de terreny forestal al parc natural.

En el cas de Llançà, el foc també va començar al costat de la carretera i els Agents Rurals ben aviat van veure que hi havia una burilla i que no hi havia cap altre element sospitós de la ignició.

Mentre cremava el foc de Santa Coloma de Queralt, en va començar un altre a Ventalló -ja controlat- que els investigadors no descarten que hagi estat provocat.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut