Controlat l'incendi de Ventalló, que ha cremat 34 hectàrees de bosc

Tercer incendi a l'Empordà en poc més d'una setmana després dels de Llançà i Torroella de Montgrí

RedaccióActualitzat

Els Bombers han controlat aquest dilluns l'incendi que es va declarar dissabte a la tarda a Ventalló, a l'Alt Empordà, i que ha cremat 34 hectàrees forestals i agrícoles.

Quatre dotacions terrestres segueixen remullant la zona i revisant el perímetre.


Se n'investiguen les causes

Les causes del foc encara s'investiguen. Se sospita que es pugui tractar d'un foc provocat perquè a la zona s'han repetit nombrosos episodis com aquest, segons ha explicat Toni Mur, cap dels Agents Rurals:

"Estem investigant, sí que és una zona que porta ja fa temps amb incendis intencionats, i malauradament hem de pensar d'entrada que pot tractar-se d'aquesta causa. És una primera hipòtesi"

El punt de la carretera GI-623 per on ha saltat el foc de Ventalló (ACN/Gerard Vilà)
El punt de la carretera GI-623 per on ha saltat el foc de Ventalló (ACN/Gerard Vilà) (ACN/Gerard Vilà)
 

L'avís de foc es va rebre dissabte a les 17.32. L'incendi va començar a la zona coneguda com el Forn, que no és de difícil accés. Es tracta d'una zona boscosa propera al quilòmetre 0,8 de la carretera GI-624, als Masos de Ventalló. 

D'allà va saltar la carretera i va evolucionar cap a les Olives i Garrigoles. Les altes temperatures, la baixa humitat i el vent del nord el van fer avançar ràpidament. 

Mapa de la zona afectada per l'incendi (Agents Rurals)

Aquest és el tercer incendi a l'Empordà en poc més d'una setmana. El del cap de Creus va cremar 415 hectàrees i el de Torroella de Montgrí, que els Bombers ja han controlat, ha cremat 91 hectàrees.

Aquest cap de setmana també ha cremat un foc a l'Anoia i la Conca de Barberà, que segueix actiu, i que ha cremat unes 1.600 hectàrees.

ARXIVAT A:
Incendis
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut