Estats Units

Bruno Mars arrasa als Grammy amb sis estatuetes

El cantant s'endú el premi al millor disc i gravació per "24k Magic" i també el guardó a la millor cançó de l'any per "That's What I Like"

RedaccióActualitzat

El hip hop i el rap han protagonitzat la cerimònia dels Premis Grammy, que ha celebrat la 60a edició al cor de Manhattan, a Nova York. El gran triomfador de la nit ha estat Bruno Mars, que s'ha endut el Grammy al millor disc i la millor gravació, amb "24k Magic", i també per a la millor cançó de l'any, amb "That's What I Like" entre els sis premis que s'ha endut.


 

Bruno Mars ha eclipsat els seus rivals que optaven a més premis, com Jay-Z o Kendrick Lamar. Aquest últim n'ha aconseguit 5 dels 7 als quals optava. "Hhumble" ha guanyat els principals premis de rap: cançó i actuació individual. "Loyalty", que interpreta amb Rihanna, ha guanyat el premi a la millor actuació cantada de rap. Tots dos temes estan inclosos en l'àlbum "Damn", que també ha guanyat en aquesta categoria.

 

Jay-Z, per la seva banda, se n'ha anat sense cap premi, com tampoc n'han obtingut cap Luis Fonsi i Daddy Yankee, que volien fer història amb "Despacito".

En la categoria d'artista novell, la canadenca Alessia Cara, una de les poques dones que obtenia un premi i que, en recollir-lo, ha reivindicat igualtat d'oportunitats, "no només en la indústria de la música". La millor actuació individual ha anat a parar per a Ed Sheeran, guanyador també al millor àlbum pop vocal, amb el seu "Shape of You".

La cantant colombiana Shakira aconseguia amb "El dorado" el rècord de guanyar dues vegades el premi al millor àlbum de pop llatí, que ja va obtenir als 17 anys amb "MTV Unplugged".

Un altre artista que aconseguia un nou rècord: The Weeknd, nom artístic d'Abel Tesfaye, que va guanyar amb "Starboy" com a millor àlbum urbà contemporani, l'únic que ho aconsegueix dues vegades.

La gala ha estat farcida d'actuacions amb noms de primera línia, com Lady Gaga, Elton John, Miley Cirus, Sting, U2, Kesha, Rihanna, Kendrick Lamar o el mateix Bruno Mars. El "Despacito" també ha tingut cabuda en una gala en què molts convidats s'han vestit de blanc i amb roses, en suport als moviments contra l'assetjament sexual "Time's Up" i "Me Too".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut