Barcelona

Bou celebra que Barcelona sigui "menys independentista que ahir"

Bou demana a Collboni que no negociï amb Ernest Maragall

RedaccióActualitzat

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha celebrat que els independentistes sumin tres regidors menys que en el mandat anterior, passant de 18 a 15, i que Barcelona sigui "menys independentista que ahir".

Bou ha valorat molt positivament que la seva formació "mantingui la representació" al consistori, encara que ha reconegut que aspirava a treure'n més, durant la campanya havia insistit en la possibilitat d'aconseguir-ne fins a cinc. Finalment n'ha obtingut 2, un menys que amb l'anterior legislatura amb Alberto Fernández Díaz:

"Voldria haver tret més, aquesta era la meva idea. Esperava aconseguir més, sincerament. Però celebro que el PP mantingui la representació a l'Ajuntament de Barcelona. I amb aquesta representació es posen les bases de la reconstrucció del projecte de centre-dreta a Catalunya""

 

D'altra banda, el candidat s'ha dirigit al líder del PSC, Jaume Collboni, i li ha demanat que no negociï amb el guanyador de les eleccions, Ernest Maragall (ERC), i que eviti "un govern municipal amb separatistes":

"Esperem que el PSC eviti un govern municipal amb els separatistes i li demanem que no negociï amb Maragall"

 

Bou s'ha mostrat satisfet que el PP hagi pogut entrar finalment a l'Ajuntament, amb un 5,01% del vot, el llindar electoral per obtenir representació és del 5%, encara que no ho ha volgut donar per fet, amb una petita part del vot sense escrutar.

D'altra banda, i en relació a l'independentisme, el candidat també ha celebrat que el "constitucionalisme" hagi augmentat en quatre regidors, passant dels 12 als 16 actuals, i ho ha qualificat de "molt bona notícia".

"Celebrem que el constitucionalisme hagi augmentat. Serem dignes defensors de Barcelona, d'una Barcelona lliure, lleial amb Espanya i oberta a Europa"

 

El candidat ha felicitat Maragall com a guanyador de les eleccions.

Pitjor resultat de la història del PP

Els populars han tret el pitjor resultat de la formació des de la primera vegada que es van presentar, el 1991, per sota dels resultats dels últims comicis el 2015, on van obtenir 3 regidors amb el 8,7% dels vots (61.004), que fins ara era el pitjor. Els vots van ser encara inferiors a les primeres eleccions democràtiques, el 1979, quan Alianza Popular es va presentar dins de Coalició Democràtica (3% dels vots, 24.039 vots), encara que no era el PP com a tal.

De fet, en aquesta ocasió els populars han aconseguit 37.745 vots, més de 20.000 vots menys que en els últims comicis a la ciutat (61.004). També han guanyat menys vots que a les eleccions espanyoles, amb Cayetana Álvarez de Toledo al capdavant, quan en van aconseguir 53.788.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut