Josep Borrell, a la Complutense amb el seu homòleg alemany, Heiko Mass (EFE)
Josep Borrell, a la Complutense amb el seu homòleg alemany, Heiko Mass (EFE)
Madrid

Borrell, sobre la història dels EUA: "L'únic que van fer va ser matar quatre indis"

Polèmiques declaracions sobre el genocidi dels indígenes americans en un debat a la Complutense

RedaccióActualitzat

En plena tempesta política pel cas Abengoa, que s'ha saldat amb una multa de 30.000 euros, el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha tornat a ser objectiu de polèmica per unes declaracions sobre la història dels Estats Units i el genocidi dels indígenes americans.

Les va fer aquest dilluns en un acte a la Universitat Complutense de Madrid, on va afirmar que els EUA van arribar a la independència després de "matar quatre indis", i va afegirque tenen més integració política perquè comparteixen "el mateix idioma":

"Per què els Estats Units d'Amèrica tenen més nivell d'integració política? Primer, que tenen el mateix idioma tots. I segon, perquè tenen molt poca història darrere. Van fer la independència pràcticament sense història. L'únic que havien fet era matar quatre indis. A part d'això, va ser molt fàcil."

Borrell es va expressar d'aquesta manera en un debat, "La Unió Europea com a actor econòmic i global que protegeix els seus ciutadans", que ha fet al paranimf de la Complutense, en companyia del seu homòleg alemany, Heiko Maas.

Les declaracions han transcendit aquest dimarts i han aixecat polseguera a les xarxes socials. Entre les reaccions, el portal lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili ha publicat el mapa de les llengües que es parlaven a Amèrica del Nord abans de l'arribada de Cristòfol Colom:

 

ARXIVAT A:
Josep BorrellEstats Units
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut