Multen Borrell per l'afer Abengoa
Multen Borrell per l'afer Abengoa
Madrid

Borrell, multat amb 30.000 euros per ús d'informació privilegiada en el cas Abengoa

El ministre va cometre fa tres anys una "infracció molt greu" venent accions d'Abengoa quan era conseller de la companyia

RedaccióActualitzat

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha multat amb 30.000 euros el ministres d'Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, per l'ús d'informació privilegiada en la venda d'accions d'Abengoa.

El supervisor borsari ha donat a conèixer la quantitat de la multa que imposa a Borrell després d'haver conclòs que va fer servir "informació privilegiada" en la venda d'unes accions d'Abengoa durant la seva etapa com a conseller d'aquesta empresa, fet que considera "una infracció molt greu". Tot plegat va ser el 2015, amb la venda de 10.000 accions, una operació de 9.030 euros feta per una persona de l'entorn de l'ara ministre.

Josep Borrell no va recórrer contra la sanció, anunciada el 10 d'octubre -però fins ara no quantificada- adduint que no s'entendria que un ministre actués contra una sanció d'un organisme de l'Estat, tot i que sempre ha expressat el seu "total desacord" amb l'expedient que la CNMV va obrir contra ell.

En aquell moment, el polític socialista va negar que hagués incorregut en cap irregularitat: "Estem parlant d'una quantitat de 9.000 euros que suposaven en aquell moment una part molt petita de la meva cartera de valors, que, desgraciadament, vaig perdre. Si hagués tingut informació privilegiada no ho hauria perdut tot."

El 6 de novembre el PSOE i el PP van evitar la seva reprovació per part del Senat. Ara la CNMV fa pública al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) que considera ferma la sanció de 30.000 euros contra Borrell.

ARXIVAT A:
Josep Borrell
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut