Joe Biden (Reuters/Kevin Lamarque)

Biden: "Si haguessin estat Black Lives Matter, els haurien tractat molt diferent"

El president electe dels Estats Units acusa durament l'administració de Trump i assegura que la policia va actuar de forma tèbia en l'assalt al Capitoli

Actualitzat

En un discurs l'endemà de l'assalt al Capitoli de Washington, el president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha acusat el president sortint, Donald Trump, de fomentar la violència i de menystenir la democràcia amb retòrica.

Biden també ha estat molt crític amb l'actuació de les forces de seguretat aquest dimecres durant l'assalt i ha dit que, si els manifestants haguessin sigut negres, hi hauria hagut una resposta diferent al Capitoli.

"Ningú no em pot dir que, si haguessin estat un grup de manifestants de Black Lives Matter, no haurien estat tractats d'una manera molt i molt diferent, quan una multitud d'impresentables va irrompre al Capitoli. Tots sabem que això és cert. I és totalment inacceptable."

I ha qualificat l'assalt al Capitoli dels seguidors trumpistes com "un dels dies més foscos de la nació". Ha afegit que "va ser un assalt sense precedents contra la nostra democràcia".

El futur president dels Estats Units ha qualificat de "terroristes domèstics" els seguidors de Donald Trump.

"No va ser desordre. No va ser una protesta. No els anomenarem manifestants. Eren una torba d'esvalotadors, insurgents, terroristes domèstics."

L'assalt dels partidaris de Trump al Capitoli va acabar amb quatre morts i una setantena de detinguts.

Biden ha sentenciat que cap president dels EUA està per sobre de la llei i ha apuntat directament Trump per haver utilitzat la justícia al seu favor.

Uns quants legisladors demòcrates han demanat la destitució immediata de Donald Trump. La presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, ha instat el vicepresident Mike Pence a recórrer a l'esmena 25 de la Constitució per destituir-lo.

Si no s'aplica l'esmena 25, "el Congrés pot estar preparat per continuar endavant el judici polític", ha dit Pelosi.

 


També el demòcrata de més rang al Senat, Chuck Schumer, s'ha manifestat en el mateix sentit: "La forma més ràpida i eficaç de destituir aquest president del seu càrrec, una cosa que es pot fer avui mateix, seria que el vicepresident invoqués immediatament l'esmena 25."

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsEstats UnitsJoe BidenTrump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut