Joe Biden al despatx oval
Joe Biden al despatx oval de la Casa Blanca (REUTERS/Tom Brenner)

Biden carrega contra la desinformació i els antivacunes: "Estan matant gent"

Els Estats Units atribueixen a la desinformació a les xarxes socials sobre la Covid l'alentiment del ritme de vacunació al país

Actualitzat

"L'única pandèmia que tenim és la dels que no estan vacunats". El president dels Estats Units ha esclatat així contra la desinformació i les campanyes antivacunes. Joe Biden assegura que els missatges conspiranoics sobre la Covid-19 i els fàrmacs per combatre-la estan matant gent."

"Estan matant gent. L'única pandèmia que tenim és la dels que no estan vacunats. I estan matant gent."

Biden ha criticat plataformes de xarxes socials com Facebook per haver permès publicar desinformació sobre les vacunes contra el coronavirus.

La Casa Blanca fa setmanes que ha anat augmentat la pressió sobre aquestes plataformes per frenar la difusió de notícies falses i desinformació sobre el virus. Facebook assegura que està lluitant contra aquest missatges, però el cert és que continuen apareixent a la plataforma.

Twitter i Youtube també han estat acusades de no contenir els missatges antivacunes.

El missatge de Biden també es pot interpretar per l'alentiment de la vacunació les últimes setmanes. Al país ja hi ha un 68% de persones majors de 18 anys vacunades amb almenys una dosi. Una xifra que frega, però no arriba al 70% que el president va prometre per al 4 de juliol. L'administració ho atribueix, en part, a les reticències sobre les vacunes.

Als Estats Units, com aquí, hi ha un repunt de casos i la majoria de contagis i ingressos es donen entre persones no vacunades.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus VacunesJoe BidenEstats Units
Anar al contingut