Façana de l'ajuntament de Berga (ACN/Estefania Escolà)
Berga

Berga aparta la tinenta d'alcaldia que va participar en un salt de Patum improvisat

Roser Rifà, que creu que la seva actuació no va posar ningú en risc, mantindrà l'acta de regidora

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Berga retira la tinença d'alcaldia a Roser Rifà, de la CUP, que va participar en un salt espontani de Patum malgrat que aquest any s'ha suspès per la Covid-19, però li manté les competències de regidora.

L'oposició en bloc (Junts per Berga, ERC i PSC) havia demanat la dimissió de Rifà per la seva participació en un salt de maces improvisat en un carrer del nucli antic de la ciutat aquest dimecres al vespre.

A les xarxes socials s'ha difós un vídeo on es veu la regidora participant en el salt improvisat envoltada de gent, molta sense mascareta.

(Imatges facilitades per Daniel Merino)

Roser Rifà ha lamentat els fets i ha demanat disculpes als veïns que s'hagin pogut ofendre per la seva actuació. Rifà ha aclarit que en el moment de la celebració es trobava amb la seva unitat familiar, creu que no es va posar en risc ningú i que es complien totes les condicions preventives relatives a les trobades de caràcter social a l'aire lliure.

"Arran d'aquesta acció espontània, aïllada, i sense cap mala fe que ha generat una certa controvèrsia, he considerat que calia que fos contextualitzada. Dit això, demano disculpes a totes aquelles ciutadanes de Berga que puguin considerar que la meva actitud no va ser apropiada donades les meves responsabilitats públiques."

A través d'un comunicat, el consistori berguedà ha anunciat que li retira la primera tinença d'alcaldia, de manera que Rifà deixarà de ser la màxima autoritat de la ciutat en cas d'absència o delegació de l'alcaldessa, Montse Venturós. Rifà mantindrà l'acta de regidora, amb les competències de les àrees que gestiona actualment: comerç, consum, fires, ocupació, polígon industrial, promoció econòmica, subvencions i turisme..

Segons els partits de l'oposició a l'ajuntament de Berga, la resposta de l'equip municipal de la CUP a les concentracions espontànies de Patum va ser insuficient i denuncien que es van incomplir les mesures sanitàries.

 

ARXIVAT A:
Estat d'alarmaCUP
Anar al contingut