Carles Puigdemont davant dels micròfons (ACN)
Carles Puigdemont davant dels micròfons (ACN)

El Parlament belga investigarà si els serveis secrets espanyols van espiar Puigdemont

Actualitzat

El Parlament belga investigarà si els serveis secrets espanyols van seguir Carles Puigdemont sense permís. Un diputat del partit independentista flamenc ha demanat al Comitè de Control dels serveis secrets què sabien dels moviments del CNI i, en cas que no en sabessin res, que demanin explicacions al govern espanyol.

En declaracions al diari "Le Soir", el president d'aquest comitè, Guy Rapaille, ja ha dit que els serveis secrets belgues no van participar en cap operació amb els seus homòlegs espanyols i que si els espanyols es van moure per Bèlgica ho haurien d'haver comunicat a les autoritats del país.

Comença doncs, una investigació política que se suma a la que ja està fent la justícia belga per aclarir qui va posar els geolocalitzadors que es van trobar en els cotxes que Puigdemont utilitzava per moure's per Bèlgica.

A començaments d'any, els mossos que acompanyen l'expresident de la Generalitat van descobrir aquests aparells en dos dels seus cotxes i ho van denunciar a la policia belga que ho va posar en coneixement de la fiscalia federal, que és qui està investigant el cas.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàIndependència
Anar al contingut