Bayona, l'elegit per representar Espanya als Oscars amb "La sociedad de la nieve"

L'Acadèmia del Cinema espanyola ha triat la pel·lícula i ara haurà de passar un parell de filtres més per ser nominada a l'Oscar a millor film internacional

Actualitzat

Finalment, "La sociedad de la nieve", de Juan Antonio Bayona, serà la pel·lícula que representarà Espanya a la pròxima edició dels Oscars. L'Academia del Cinema espanyola l'ha triat per optar a guanyar una estatueta.

Ara, però, per ser nominada haurà de passar encara un parell de talls més, i correspondrà als acadèmics de Hollywood decidir si la inclouen entre les cinc finalistes al premi a millor pel·lícula internacional.

La pel·lícula de Bayona, un retrat colpidor de la tragèdia aèria d'un equip de rugbi uruguaià en una glacera dels Andes l'any 1972, va causar un gran impacte al Festival de Venècia, on va rebre 10 minuts d'emocionats aplaudiments.

 

El film, una producció de Netflix, posa el focus en el que els va passar als 16 supervivents, amb qui Bayona ha tingut llargues converses. Són 144 minuts de pel·lícula pràcticament a l'interior de l'avió sinistrat i a la muntanya, sense donar treva, profundament humana.

El cineasta ha reaccionat a la nominació en una entrevista del "Tot es mou" de TV3, on s'ha mostrat molt content i ha explicat per què ha fet la pel·lícula:

 

"La sociedad de la nieve" s'ha imposat a "20.000 especies de abejas" i "Cerrar los ojos", les altres preseleccionades per l'acadèmia espanyola. L'any passat, la multipremiada "Alcarràs", de Carla Simón, va ser l'escollida per optar a l'Oscar, però no va arribar al tall final.

La 96a gala dels Oscars es farà el diumenge 10 de març del 2024, matinada de dilluns 11 de març a Europa.

 

ARXIVAT A:
Premis OscarCinema
Anar al contingut