Bilbao

Batasuna acusa el PSOE d'irresponsabilitat per la prohibició de l'acte de diumenge

Batasuna ha reaccionat a la decisió del jutge Grande-Marlaska de prohibir l'acte que la formació abertzale tenia previst fer diumenge a Sant Sebastià. Ho ha fet acusant el govern espanyol de continuar practicant el que Batasuna considera una política de repressió contra l'esquerra abertzale, i el titlla d'"hipòcrita". Tot i això, la formació abertzale insisteix en la seva aposta en favor de la solució del conflicte.

Actualitzat

El coportaveu de Batasuna Joseba Permach ha assenyalat que la seva formació analitzarà en les properes hores com actuar davant la sentència de l'Audiència Nacional que ordena impedir l'acte convocat per diumenge a Sant Sebastià, però ha considerat que prohibir una convocatòria en què la formació abertzale volia presentar la seva "línia política" pels pròxims mesos i anys "evidencia la hipocresia" de les crides a l'esquerra abertzale perquè "aposti per les vies polítiques".

Per Batasuna, la "responsabilitat principal" és del PSOE, "en ser el responsable màxim en la gestió de l'estat espanyol i per continuar mantenint una actitud en contra de l'esquerra abertzale i una estratègia policial i judicial en contra dels drets civils i polítics a Euskal Herria".

Finalment, Permach ha insistit en l'"aposta" de la seva formació "en favor de la solució del conflicte", i ha fet una crida a la ciutadania per "respondre a totes i cadascuna de les agressions" que es donin prenent part en les mobilitzacions que es convoquin en els propers dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut