París

"Le Figaro" afirma que ETA es manté igual a França i que res ha canviat després de la treva

El diari francès "Le Figaro" afirma que la banda terrorista ETA continua amb les seves activitats logístiques i d'aprovisionament, com ara el robatori de cotxes, de documentació, els entrenaments i l'enviament de cartes d'extorsió a empresaris espanyols, tot això a pesar de l'"alto el foc permanent" declarat el 22 de març.

Actualitzat

Segons fonts policials citades pel diari francès, "l'actitud" dels etarres no es diferencia de la que van adoptar durant la treva del 1998 i 1999. A més, "Le Figaro" recorda que una setmana abans de l'alto el foc es va produir el robatori de 10.000 plaques de matrícules i material per falsificar-ne, atribuït a la banda, a 70 quilòmetres de Lió. 

Fonts antiterroristes han confirmat al rotatiu francès que la policia francesa mantindrà també la mateixa actitud que a l'anterior treva: "Deixar lliures els terroristes que negocien i arrestar els que compren armes o que cauen en les nostres operacions. No hi ha motius per canviar."

Amb relació a la situació dels 160 presos d'ETA a França, les autoritats gales són conscients que, si les converses progressen, el govern espanyol els demanarà l'apropament dels etarres a les presons del País Basc.  De fet, la ministra de Defensa francesa, Michèle Alliot-Marie, va reconèixer el 31 de març que l'apropament seria possible si es demostrés una autèntica voluntat d'alto el foc.

Anar al contingut