Barcelona tancarà les platges per la revetlla de Sant Joan

Les fogueres estaran prohibides i només es podran fer "petits foguerons"

RedaccióActualitzat

Barcelona tanca les platges per Sant Joan. L'Ajuntament de la ciutat ha anunciat les mesures per adaptar-se a les recomanacions sanitàries per la Covid-19, i les revetlles a la platja són les principals damnificades.

Per evitar aglomeracions, es tancaran des de les vuit del vespre del 23 de juny fins a les deu del matí del dia 24. Els xiringuitos també estaran tancats.

El dia de Sant Joan, a partir de les deu, l'ús de les platges quedarà regulat per les normes vigents de la fase de desescalada, amb els accessos habilitats i el sistema de control d'aforament que s'ha implantat.

L'Ajuntament recomana fer celebracions en petit format, familiars i preferiblement a prop del domicili, com ja havia demanat el govern de la Generalitat.

Sanz també ha assegurat que hi haurà una restricció de mobilitat a la zona del litoral i de segona línia de platja.

El transport públic a la ciutat funcionarà segons la fase en què es trobi la capital catalana. Això vol dir que si Barcelona entra a la fase 3, el metro podria funcionar tota la revetlla.

L'aforament de les festes també s'haurà de regir en funció de la fase de la desescalada. I els locals d'oci podran estar oberts sempre que es compleixi la normativa vigent.

Pel que fa a les casetes de petards, es podran situar a l'espai públic sempre que compleixin les condicions de seguretat i sanitàries.

 

Només petits foguerons

Els detalls de la revetlla els han donat en roda de premsa la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, el tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell. Hi han explicat que no es podran fer fogueres grans.

Sí que es podran fer, en canvi, "foguerons petits amb aforament reduït i controlat", "degudament encerclats". La superfície màxima serà d'1 metre quadrat i s'hauran de situar en un espai on no hi hagi arbres, cablejat elèctric, vehicles o altres elements que es puguin veure afectats per les flames.

 

Controls

L'Ajuntament ha explicat que s'establiran controls preventius d'alcoholèmia i drogues a tota la ciutat i que els agents podran realitzar també restriccions de mobilitat en determinades zones per evitar aglomeracions.

ARXIVAT A:
Coronavirus Sant Joan
Anar al contingut