Barcelona podrà assumir totes les incineracions i no caldrà fer enterraments temporals
Les incineracions als crematoris s'han multiplicat per quatre a Barcelona

Barcelona podrà fer finalment les incineracions i no caldrà enterraments temporals

L'Ajuntament va anunciar fa uns dies que els cementiris estaven col·lapsats, però ara avisa que la situació ha millorat

RedaccióActualitzat

No hi ha col·lapse als cementiris de Barcelona i es podran fer totes les incineracions que calgui. Així ho han anunciat els serveis funeraris de la ciutat. Per tant, ja no caldrà dissuadir les famílies perquè s'esperin dos anys a fer la cremació. La demanda s'ha multiplicat per quatre amb la crisi del coronavirus.

Dilluns, l'Ajuntament advertia que hauria de limitar la incineració dels difunts perquè deia que no tenia prou capacitat per fer totes les cremacions. Però la situació als cementiris ha millorat en els últims dies i no ha calgut activar els enterraments temporals que el consistori preveia en cas que s'arribés al límit d'incineracions.

Els espais estan a un 50% de l'ocupació i no hi ha llista d'espera, ha explicat el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que ha explicat que la setmana que ve es disposarà d'un cinquè forn crematori al cementiri de Montjuïc. "El sistema permet donar resposta a la demanda, no s'ha activat cap mesura extraordinària per evitar la saturació", ha dit Batlle.

Els serveis de cremació de la resta de Catalunya funcionen amb total normalitat.

 

Barcelona podrà assumir totes les incineracions i no caldrà fer enterraments temporals
La demanda d'incineracions ha passat del 54% dels difunts al 78%


L'alternativa era un enterrament provisional

L'Ajuntament de Barcelona havia informat que els quatre forns del cementiri de Montjuïc estaven al límit de la seva capacitat i que les incineracions es feien amb molts dies de retard per l'increment de difunts a causa del coronavirus. L'alternativa que s'oferia era un enterrament provisional.
 

Barcelona podrà assumir totes les incineracions i no caldrà fer enterraments temporals
Plantes habilitades com a dipòsits refrigerats al Tanatori de Collserola arran del coronavirus (ACN/Grup Mémora)


Els crematoris tenen una capacitat d'unes 80 incineracions diàries, tot i que la mitjana és d'entre 40 i 50. La setmana passada, la més crítica fins ara, es va arribar als 200 serveis diaris. A més, la demanda d'incineracions ha passat del 54% dels difunts al 78%.

La majoria de funeràries de la resta de Catalunya diuen que la demanda d'incineracions també s'ha incrementat notablement, a vegades per la creença errònia que són obligatòries en cas de defunció per culpa d'un virus.

El consistori barceloní estava pendent del trasllat internacional del cinquè forn crematori que, finalment, arribarà la pròxima setmana. Això permetrà fer "entre 10 i 12 serveis més al dia".

Aquest mes de març, els cementiris de la ciutat van fer 1.922 serveis, una xifra clarament superior a la del mateix mes del 2019 (1.282) i també del 2018, en què van ser 1.422, 500 menys.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut