Mapa amb la proposta de desescalada del Departament de Salut per al 25 de maig
Mapa amb la proposta de desescalada del Departament de Salut per al 25 de maig

Barcelona i l'àrea metropolitana entren en fase 1 i recuperen terrasses i trobades

Catalunya avança en la desescalada: les regions de l'Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre passen a fase 2 i la regió de Barcelona, a fase 1

RedaccióActualitzat

Catalunya va recuperant a poc a poc l'espai perdut per la pandèmia del coronavirus. Barcelona i la seva àrea metropolitana entren aquest dilluns en la fase 1 de la desescalada. I l'Alt Pirineu i Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre continuen fent de punta de llança del país i ja són a la fase 2. La resta del país -Lleida, Caralunya Central, Girona i les àrees de l'Alt Pendès i el Garraf- es mantenen en fase 1.

El canvi de fase comporta novetats en les activitats permeses. La més cridanera - en fase 1- és la recuperació de les terrasses. Estan permeses les reunions de grups de 10 persones com a màxim i les terrasses de bars i restaurants poden obrir al 50% de la capacitat.

I els qui visquin en territoris de la fase 2 que estiguin a la costa ja podran banyar-se al mar i prendre el sol, sempre mantenint la distància mínima de dos metres entre persones. L'alcalde de Salou, Pere Granados, explica com s'informarà la població i que les platges es dividiran per zones. Les piscines també reobren amb l'aforament limitat al 30%.

En els territoris en fase 2 també reobren els centres comercials amb un aforament màxim del 40% als establiments i del 30% als espais comuns, que només poden servir per transitar.

Una altra de les grans novetats als territoris que entren a la fase 2 de la  desescalada és que es generalitzen les visites a les residències de gent gran amb restriccions. Es permet un familiar per resident, sempre amb cita prèvia i per un temps màxim de 30 minuts. S'ha de mantenir la distància de dos metres i portar mascareta i guants. Les visites s'han de fer en un espai separat de la resta del centre.

En cap cas, però, ni en fase 1 ni en fase 2 es permet la mobilitat entre regions sanitàries. Això sí, des d'aquest dilluns es flexibilitzen les restriccions al passeig amb nens i per fer esport individual en grup.

 


Sense franges i bars oberts

Hi ha tot un seguit de municipis on, tot i entrar tot just a la fase 1, a partir de demà s'hi podrà sortir a passejar sense franges horàries, sense restriccions per als menors i els esportistes, i on es podràn permetre també entrar a bars i restaurants. Són els que compleixen els requisits de tenir menys de 10.000 habitants i una baixa densitat de població.

Protecció Civil demana precaució

Des de Protecció Civil, el seu subdirector, Sergio Delgado, ha dit que, tot i avançar en fases de la desescalada, el confinament continua. Entén que la normativa és complexa però apel·la a la responsabilitat dels ciutadans per evitar tornar enrere.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut