Una nena i la seva mare fent esport a l'aire lliure durant el coronavirus (EFE/ Carlos Lemos)
Una nena i la seva mare fent esport a l'aire lliure durant el coronavirus (EFE/ Carlos Lemos)

Sanitat flexibilitza el passeig: nens amb dos adults i esport en grup

A partir de dilluns no hi ha la limitació a un adult per cada grup de passeig com fins ara

RedaccióActualitzat

El retorn al carrer canvia amb la desescalada. El govern espanyol ha modificat algunes de les mesures més conegudes que limiten el passeig a l'exterior. Aquest divendres ja va eliminar restriccions als municipis de menys de 10.000 habitants i baixa densitat i aquest dissabte ha flexibilitzat els passsejos de les famílies i els grups segons les fases.

El Buttleti Oficial de l'Estat d'aquest 23 de maig acaba amb la limitació d'un adult per cada tres nens per sortir al carrer. A partir de dilluns, tota la unitat familiar podrà sortir a passejar plegada.

 

Aquest canvi és independent de la fase en què estigui cada municipi.

Grups de 10 en fase 1 i de 15 en la 2

El Ministeri de Sanitat també flexibilitza les sortides a l'aire lliure de grups.  En fase 1 poden sortir fins a 10 persones. I fins a 15 en fase 2. 

Això vol dir que a les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i Aran i el Camp de Tarragona -en fase 2 a partir de dilluns- es podrà sortir al carrer en grups de 15 sempre que es compleixin les distàncies de seguretat. A la resta del país, que està en fase 1, es podrà fer en grups de 10.

Fins ara, la restricció era de dues persones que convisquessin en el mateix domicili.


Esport en grup

Els canvis també afecten l'esport. S'elimina l'obligació de fer esport individualment. Es podran fer esports individuals i sense contacte -com sortir a córrer o en bicicleta- però en grup, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat.

El que no es modifiquen són les franges. A la fase 1, l'esport i els passejos són al matí i al vespre (de 6 a 10 i de 20 a 23h), la sortida dels nens al migdia (de 12 a 19h) i la de la gent gran al matí i la tarda (de 10 a 12 i de 19 a 20h).

A la fase 2, s'eliminen totes les franges excepte aquelles exclusives per a la gent gran (de més de 70 anys) i persones vulnerables.

Les franges ja han desaparegut en els municipis que tenen menys de 10.000 habitants i baixa densitat de població.

ARXIVAT A:
Fases de la desescaladaCoronavirus DesescaladaEstat d'alarma
Anar al contingut