Barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats que "entenen" els homosexuals

Deu ciutats que "entenen", que reben amb els braços oberts els homosexuals del món. Barcelona hi és. El diari anglès "The Independent" ha publicat un rànquing amb les millors metròpolis per als gais, una llista on no figura Madrid. El diari situa en primer lloc San Francisco, per la seva històrica reputació i perquè la ciutat californiana és un dels dos estats dels EUA que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe. Potser per això la majoria dels llocs escollits són ciutats europees, set de deu. Són Copenhaguen, París, Londres, Berlín, Amsterdam, Mikonos i la mateixa Barcelona.

Actualitzat
Als bulevars de l'Eixample i als carrerons del Raval Barcelona es mostra "tot l'espectre" de la cultura homosexual, segons el diari "The Independent". El rotatiu britànic destaca la ciutat com una de les deu metròpolis que millor acullen els homosexuals i subratlla que amb una de les legislacions més progressistes en matèria de parelles del mateix sexe "l'Espanya moderna està compensant els anys foscos". Madrid, però, no apareix a la llista, on sobretot hi ha ciutats europees.

Així, podem trobar Copenhagen, la primera ciutat danesa que va reconèixer les parelles del mateix sexe i la futura capital dels World Outgames 2009, una competició atlètica per a homosexuals; París, la ciutat d'Edith Piaf i Marcel Proust, amb els seus ambients tolerants del districte de Marais i la vida nocturna de Pigalle; Londres, amb la seva vibrant escena de Soho; Amsterdam, que acull el Golden Bear, el primer hotel gai, obert el 1948; Berlín, la "pobra, però sexi" capital alemanya i, finalment, Mikonos, la petita illa de l'Egeu que atrau onades de gais i lesbianes que gaudeixen dels seus clubs i platges.

San Francisco, "number 1"


Amb tot, el diari anglès "The Independent" ha volgut reconèixer la ciutat californiana de San Francisco com la millor ciutat per rebre amb els braços oberts els homosexuals de tot el món. Reconegut centre de tolerància, el diari assenyala que la ciutat compta amb "les quatre cantonades més gais del món", just entre l'encreuament de Castro i el carrer 18.
Anar al contingut