Barcelona comença a multar les motos mal aparcades a la vorera

Les sancions poden arribar fins als 100 euros

Actualitzat

Els motoristes de Barcelona s'hauran d'acostumar a no aparcar a la vorera. La Guàrdia Urbana comença a posar multes i a retirar les motos que estan mal aparcades i molesten els vianants. L'Ajuntament creu que ha arribat el moment de canviar d'hàbits.

Durant les últimes setmanes, la Guàrdia Urbana ha posat avisos als manillars, en una campanya informativa. Però ara ja es reactiven les multes a les motos mal aparcades, amb l'objectiu de recuperar les voreres per als  vianants.

 

 

Segons l'ordenança municipal, les motos poden aparcar en paral·lel a la vorera si fa entre tres i sis metres d'amplada, i només poden aparcar en semibateria si la vorera fa més de sis metres.

Les sancions poden arribar als 100 euros.

L'Ajuntament ha escollit deu zones d'actuació prioritària, una per districte: avinguda Francesc Cambó (Ciutat Vella), carrer Girona (Eixample), plaça Joan Peiró (Sants-Montjuïc), Sabino Arana-Gran Via Carles III (les Corts), Bori i Fontestà-Can Ràbia (Sarrià-Sant Gervasi), Plaça del Nord (Gràcia), Font d'en Fargues-Passeig Maragall (Horta-Guinardó), Fabra i Puig-Teide (Nou Barris), Neopàtria (Sant Andreu) i Bolívia (Sant Martí).

 

Es calcula que a Barcelona circulen cada dia unes 300.000 motos i els motoristes es queixen que no hi ha prou llocs per aparcar legalment, especialment al centre de la ciutat o a barris com Gràcia.

L'Ajuntament ha anunciat que ampliarà l'oferta de places senyalitzades en calçada, de les quals ara n'hi ha 70.000, i que també es potenciarà l'ús d'aparcaments públics i privats al subsòl.

La campanya municipal Ciutat de Vianants es va iniciar el desembre del 2017 i des de llavors s'ha dut a terme en un total de 6 fases que han permès, segons l'Ajuntament, reduir un 44% les motocicletes mal aparcades a la vorera en els llocs en què s'ha actuat.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut