Greta Gerwig, la directora i guionista de "Barbie" (REUTERS/Maja Smiejkowska)

"Barbie", la pel·lícula més taquillera dirigida per una dona, ja ha recaptat 1.000 milions de dòlars

En tan sols 16 dies, "Barbie", de Greta Gerwig, "ha fet saltar pels aires les prediccions més optimistes"

Redacció/AgènciesActualitzat

És la pel·lícula més taquillera de la història dirigida per una dona. "Barbie", de Greta Gerwig, ha aconseguit recaptar 1.000 milions de dòlars en 16 dies. En un comunicat, Warner Bros ha explicat que "Barbie" ha obtingut 459 milions de dòlars als cinemes nord-americans i 572,1 als estrangers.

Es va estrenar a la majoria de mercats del món el 21 de juliol, coincidint en cartelleres amb "Oppenheimer", un film que també ha estat un èxit.

Dirigida per Greta Gerwig i protagonitzada per Margot Robbie (Barbie) i Ryan Gosling (Ken), la pel·lícula és la primera adaptació cinematogràfica d'imatge real de la línia de nines de moda de Mattel.

En un principi es va començar a desenvolupar amb Sony el 2014 i després els drets es van transferir a Warner Bros.

Els caps de la productora han reaccionat a l'èxit de "Barbie":

"Com a caps de distribució, no acostumem a quedar-nos sense paraules davant dels resultats d'una pel·lícula, però "Barbie" ha fet saltar pels aires fins i tot les nostres prediccions més optimistes."

Dues noies a la sortida del cinema, al Japó (REUTERS/Kim Kyung-Hoon)


"Super Mario Bros", "Avatar" i "Titanic", altres fenòmens

La venda d'entrades per a "Barbie" se situa, de moment, en segon lloc aquest any després de "Super Mario Bros", que es va estrenar l'abril i ha recaptat un total de 1.357 milions de dòlars. 

Altres pel·lícules que també han estat un èxit i han esdevingut un fenomen han estat, a banda de seqüeles, remakes i episodis d'una saga, "Zootrópolis", "Avatar" o "Titanic". 

Caldrà veure, doncs, si "Barbie" supera els 1.454 milions de dòlars que va recaptar "Frozen II", un film animat codirigit per Jennifer Lee. De moment, però, Warner ja ha dit que allargarà als cinemes i que l'estrenarà a HBO Max probablement més enllà de la tardor. 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinema
Anar al contingut