Guanyem Badalona i Esquerra no accepten fer alcalde el socialista Álex Pastor

García Albiol, més a prop de l'alcaldia de Badalona

RedaccióActualitzat

La candidatura Badalona Valenta, encapçalada per Dolors Sabater i integrada per Guanyem Badalona En Comú i ERC, no donarà suport a Álex Pastor, l'alcaldable socialista.

Aquest escenari facilitaria la investidura, dissabte, del candidat del PP, Xavier García Albiol, que la legislatura que ara acaba va perdre l'alcaldia a mans de l'aliança entre ERC, el PSC i els Comuns.

En una compareixença en roda de premsa, Sabater ha denunciat l'immobilisme dels socialistes i els ha instat a evitar que Xavier García Albiol sigui el pròxim alcalde.

"Ens hem mogut, hem sigut generosos, hem plantejat alternatives, però a l'altre costat no hi hem trobat ningú, la taula ha estat buida. El PSC no ha volgut escoltar, no ha volgut seure a treballar sobre aquestes propostes."


Per aquest motiu, i a partir de la consideració que Badalona Valenta és que és la candidatura que, ara per ara, "té majoria de vots assegurats de les forces alternatives al PP", Sabater ha anunciat que es presentarà a la investidura:

"Per respecte a les nostres respectives assemblees, demà presentarem la candidatura de Dolors alcaldessa, la candidatura de La Dona Valenta d'ERC-Avancem més-Guanyem Badalona en Comú."


La coalició Badalona Valenta de Dolors Sabater havia debatut aquest dijous, en dues assemblees separades, d'ERC i de Guanyem Badalona, si feia alcalde el socialista Álex Pastor per evitar que Xavier García Albiol governi els pròxims quatre anys.

 

Dolors Sabater es presentarà a la investidura sense tenir garantida la majoria

 

Preguntada pel fet que si els socialistes no canvien de parer, l'alcalde serà García Albiol, Sabater ha defensat: "Qui ha d'impedir que Albiol sigui alcalde és el Partit Socialista."

"El que passarà demà no serà responsabilitat nostre. Apel·lem a la responsabilitat del Partit Socialista que si de veritat vol fer cas al que va dir la ciutadania, que 2 de cada 3 veïns no volen un govern del PP, encara són a temps de sumar-se a fer-ho possible."

"Aquest és el mandat de les eleccions del 26 de maig. El Partit Socialista s'ha de moure. Nosaltres estem a disposició de seguir parlant."


García Albiol, guanyador en minoria

El candidat del PP va guanyar les eleccions amb el 37 per cent dels vots i 11 regidors. Tanmateix, com ja va passar fa quatre anys, les forces d'esquerres sumen més -fins al 53 per cent dels vots i 15 escons- i poden impedir que torni a l'alcaldia.

Els socialistes, però, han mantingut que no donaran suport ni a Sabater ni a Albiol, ni tampoc preveuen arribar a acords de govern amb cap de les formacions que representen.

 

L'alcaldable del PP a Badalona, Xavier García Albiol, fa el signe de la victòria després de saber els resultats del 26M (ACN)

 

Així les coses, si Sabater i la candidatura Badalona Valenta volien impedir que Albiol fos alcalde, havien de donar suport -sense condicions- a la investidura de Pastor.


Assemblees sense acords previs

Les assemblees de Badalona Valenta, formada per Guanyem i ERC, es van fer per separat, i sense que les cúpules dels partits puguin presentar a les seves bases cap acord. Per tant, si decideixen votar Pastor seria, "a priori", sense cap garantia de futurs pactes.

A debat, dos possibles escenaris: un seria votar la seva cap de llista, Dolors Sabater, i l'altra votar al cap de llista del PSC, Álex Pastor. La primera opció donarà l'alcaldia a Xavier García Albiol si els socialistes mantenen el vot pel seu candidat.

La segona opció, votar directament el candidat socialista, hauria d'anar acompanyada del suport dels dos regidors d'En Comú Podem, per assegurar-se els vots d'almenys 14 regidors -la majoria del plenari badaloní- que farien que Albiol no arribés a l'alcaldia.

 

Álex Pastor, alcaldable del PSC

 

Des dels comuns admeten que, si hi ha consens de les dues grans formacions d'esquerres, s'hi afegiran per evitar la investidura d'Albiol.

Tot i que el resultat de les assemblees pot assenyalar el caire que tindrà la votació d'investidura de dissabte, les diferents formacions d'esquerres encara tindrien marge per negociar i es podria arribar al ple amb la incògnita de qui acabarà sent alcalde o alcaldessa de Badalona els pròxims quatre anys.

 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MXavier García Albiol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut