Trèveris

Cinc morts i una quinzena de ferits en un atropellament massiu a Alemanya

El conductor del cotxe, que ha envaït una zona de vianants del centre de la ciutat de Trèveris, anava begut i pateix probablement una malaltia mental

RedaccióActualitzat

Cinc persones han mort i una quinzena més han resultat ferides, aquest dilluns al migdia, a la ciutat alemanya de Trèveris quan un cotxe ha envaït la zona de vianants del centre de la ciutat.

Segons ha informat la policia, entre les víctimes mortals hi ha dues dones, de 25 i 73 anys, un home de 43 i un nadó de només 9 mesos. La cinquena víctima ha mort hores després a l'hospital, com a conseqüència de les ferides que tenia. Entre els 15 ferits, quatre són de gravetat.   
 

Begut i amb problemes mentals 

La fiscalia de Trèveris ha informat que el detingut, de 51 anys i sense antecedents, anava molt begut en el moment de l'atropellament i que, probablement, es tracta d'un malalt psiquiàtric, sense cap mena de motivacions polítiques o religioses. Després d'una avaluació mental es decidirà sobre el seu ingrés en un hospital psiquiàtric tancat.

La policia ha informat que en els darrers dies el detingut havia dormit al cotxe, que li havien deixat, i on havia consumit grans quantitats d'alcohol.
 

El Range Rover que hauria atropellat mortalment 4 persones a Trier

Retirada del Range Rover que hauria atropellat mortalment 4 persones a Trèveris (Thilo Schmuelgen/ Reuters)

 

 

L'home ha estat detingut després de conduir més d'un quilòmetre atropellant intencionadament els vianants, segons els agents. Conduïa en solitari un Range Rover gris amb matrícula de Trèveris i, segons els testimonis, s'ha resistit a la detenció, que s'ha practicat només 4 minuts després de la primera trucada d'emergència:

 

 

Imatges compartides a les xarxes socials han mostrat el moment de la detenció. Tot i el "modus operandi", la policia ha descartat des d'un principi que es tractés d'un atac amb motivacions terroristes. 

La policia ha demanat als ciutadans que no s'acostin al centre de la ciutat, on ha tingut lloc l'atropellament massiu i on s'han viscut moments de pànic entre els vianants, que feien cua per entrar als comerços de la zona de la famosa Porta Negra, on demà s'instal·larà un espai de dol.  

 

La policia de Trier a la zona peatonal de l'atropellament
La policia de Trèveri a la zona de vianants de l'atropellament (Thilo Schmuelgen / Reuters)

Poc després de l'incident, l'alcalde de Trèveris, Wolfram Leibe, ha informat entre llàgrimes i molt emocionat que, a banda de les víctimes mortals, l'atropellament ha ferit unes quinze persones. Segons ell, es tracta del "dia més negre" per a la ciutat després de la Segona Guerra Mundial. Leibe calcula que una vintena de persones que eren al carrer en el moment dels fets han quedat traumatitzades:
 

"Acabo de caminar pel centre de la ciutat i era horrible. Hi ha un cotxet a terra i la nena a qui pertany és morta. Els testimonis estan totalment traumatitzats i la zona sembla com després d'una guerra."

 

La zona de l'atropellament es troba tancada per poder obtenir totes les proves possibles. "Com més ens esforcem ara, més just serà el judici del detingut", ha assegurat l'alcalde de Trèveris.

Alemanya va reforçar la seguretat de les zones de vianants de tot el país després de l'atac jihadista del mercat nadalenc de Berlín del 2016, en què van morir 12 persones per l'atropellament massiu amb un camió.

Amb 115.000 habitants, Trèveris és la ciutat més antiga d'Alemanya i pertany a l'estat de Renània-Palatinat.

 

ARXIVAT A:
Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut