Arxiven la causa contra caps dels Mossos de Lleida per desobediència l'1-O
Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida

Arxiven la causa contra caps dels Mossos de Lleida per desobediència l'1-O

La Guàrdia Civil va escorcollar la comissaria de Lleida l'octubre de 2017 en busca de gravacions de comunicacions sobre els operatius policials del referèndum

Actualitzat

Ha quedat arxivada la investigació per inacció dels comandaments dels Mossos d'Esquadra de Lleida durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Quatre caps policials estaven sent investigats per un presumpte delicte de desobediència per no complir el mandat del Tribunal Superior de Justícia.

L'octubre de 2017, agents de la Guàrdia Civil van entrar dues vegades a la comissaria de Ponent per endur-se gravacions de les comunicacions d'hores abans i després del referèndum. Investigaven l'operatiu desplegat pel cos autonòmic. 

 

Amb aquestes proves, l'aleshores titular del jutjat número 4 de Lleida volia demostrar que els agents havien incomplert el mandat del TSJC d'impedir les votacions. No s'ha pogut demostrar que els comandaments desobeïssin l'ordre, i, per tant, la causa ha quedat arxivada.

 

Investigats per desobediència

Els quatre caps dels Mossos d'Esquadra estaven sent investigats per una causa de desobediència de l'1-O. L'Audiència Nacional havia rebutjat assumir la investigació al considerar que no hi havia indicis del delicte de sedició. Fins a 17 mossos van declarar la tardor passada citats com a testimonis.

En el curs de la investigació, la Guàrdia Civil va entrar el 19 d'octubre i el 2 de novembre de 2017 a la comissaria dels Mossos a Lleida. El jutjat havia autoritzar el bolcat de mòbils de dos comandaments dels Mossos i d'un agent en busca de missatges relacionats amb l'1-O.

ARXIVAT A:
Judici procésReferèndum 1-OProcés català
Anar al contingut