Arriba al port de Barcelona el Götheborg, el vaixell de fusta ocèanic més gran del món

És la rèplica d'un vaixell mercant suec que es va enfonsar el 1745 i es podrà visitar durant mesos perquè es queda a passar l'hivern

RedaccióActualitzat

El vaixell de fusta oceànic considerat el més gran del món, el Götheborg de Suècia, fa estada per primera vegada al Port Vell de Barcelona.

Amb una salva d'honor de vuit canonades, el Götheborg ha saludat la capital catalana aquest dijous. Ara, s'hi quedarà uns mesos i es podrà pujar a bord i visitar-lo.

Amb 58 metres d'eslora i 850 tones, la nau és la rèplica fidel d'un vaixell mercant de la Companyia Sueca de les Índies Orientals de mitjans del segle XVIII que es va enfonsar molt a prop de la ciutat de Göteborg el 1745.

L'entrada a la capital catalana de l'enorme vaixell (EFE/Quique García)

Aquesta rèplica es va construir a finals dels anys noranta emprant materials i tècniques de l'època original. La tripulació és de vint mariners professionals, als quals s'afegeixen una seixantena de voluntaris, que paguen un passatge i participen en les feines de bord. 

La directora d'expedició del Götheborg, Kristoffer Bennis, ha declarat:

"És la primera vegada que el veler visita Barcelona i estem molt contents de poder atracar en aquesta ciutat tan interessant i bonica, que a més té un clima idoni per passar l'hivern."

Bona part dels tripulants van vestits com els mariners i oficials de l'època. La feina és essencialment manual i dura, però es veu compensada per les sensacions de navegar com es feia en el passat.

La tripulació va vestida amb roba d'època inspirada en el segle XVIII (CCMA)

 

El més complicat, han explicat a TV3, va ser incorporar els motors i complir amb les reglamentacions modernes de seguretat, adaptant-les al buc i l'arboradura d'un mercant del segle XVIII.

El resultat: un vaixell que navega amb totes les garanties de seguretat i que fa les funcions de vaixell d'exhibició i aprenentatge

El vaixell es quedarà aquí fins al març i llavors marxarà cap a Xangai (Götheborg de Suècia)

Emulant el seu antecessor, el Götheborg fa llargues travesses entre Suècia i la Xina amb nombroses escales intermèdies. Ara ha quedat atracat al Moll de Bosch i Alsina, on passarà l'hivern. Després, prosseguirà el viatge, que el portarà fins a Xangai. 

A Barcelona, es podrà visitar cada dia fins al 31 d'octubre i, entre novembre i març, durant els caps de setmana. El preu mitjà de l'entrada és d'uns 15 euros per persona.

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut