ANÀLISI

Ara toca jugar

Cinc recomanacions de videojocs per aquest estiu

Actualitzat
Durant aquesta temporada hem parlat de videojocs des de diverses òptiques: la cultura que vehiculen, la indústria que generen, l'educació que requereixen o bé el pes que tenen al nostre país. L'objectiu ha estat demostrar que es tracta d'un sector emergent en què estem fent passos endavant, atesa la multitud de possibilitats i focus d'interès. Com diu la dita, "els videojocs no són cap joc".

Ara bé, arribat l'estiu, em sembla que toca passar a la part pràctica i proposar-vos una tria de cinc títols, dels milers que teniu al vostre abast, justificant-los, perquè seria bo que us deixeu seduir per cada un ells. Alguns són fets a Catalunya, i altres, a l'altra punta del món. Alguns són gratuïts, i d'altres, de pagament, però cap d'ells gaire car. Segur que trobeu el que us va bé. I no en parlem més, que se us gira diversió:

"Papa Pear Saga"

La multinacional King.com va obrir un estudi a Barcelona ara fa un any, i ja ha donat els primers resultats. A més, el director Manel Sort ha volgut que la banda sonora anés a càrrec del Taller de Músics de Barcelona, tot un detall i un exemple de transversalitat cultural. El resultat és "Papa Pear Saga", un títol que es pot jugar gratuïtament tant des de navegadors web, Facebook, mòbils i tauletes. Té una mecànica extremadament senzilla i una capacitat d'enganxar total. Que el disfruteu!


"Nihilumbra"

En un any s'ha emportat un premi del "Generació digital" de Catalunya Ràdio, i el de millor disseny conceptual a la fira Gamelab. Desenvolupat per cinc joves catalans que a través d'ell han aconseguit acaparar atenció, aquest joc de plataformes, que destaca pels interessantíssims reptes amb codis de colors i una atmosfera màgica, està disponible per iOS a un preu de regal, $2,99.
 


"Guacamelee!"

L'escena independent sempre és la més creativa, i aquesta temporada ha fet un molt bon paper. Per triar-ne un de representatiu, he optat per aquest títol, que anomenaria "videojoc mariachi". Pareu atenció al sentit de l'humor, la música i l'apartat visual!
 


"Donkey Kong Country Returns" 3D

Sempre mereixeran un lloc els clàssics, especialment els excel·lents. La saga "Donkey Kong Country" té una contrastadíssima solvència, i la nova proposta per 3DS, versió del títol de Wii, no n'és l'excepció. Aventura a la selva, conya plataformera i escenaris amb un gust particular. Dóna per partides tant llargues com curtes, i per tornar-hi en cas que s'aconseguís acabar, que no és fàcil ni breu.
 


Nous jocs Super3 per a mòbils i tauletes

Finalment, uns títols de la casa en què he tingut la sort de treballar. En català i gratuïts. El Super3 estrena una web de jocs per a tauletes i mòbils que es poden jugar des del navegador, sense necessitat de cap instal·lació. N'hi ha de diverses tipologies, protagonitzats pels personatges de la família del Super3, i en tots els casos són de partida ràpida.

Per jugar-hi, n'hi ha prou d'entrar des d'un mòbil o tauleta a l'apartat de jocs de Super3.cat, o bé directament fer clic aquí.

Jocs mòbils i tauletes Super3
Tot i que tinguin una orientació infantil, vull recordar-vos que tots som súpers. Que passeu un bon estiu!
Anar al contingut