Sabadell

Anticorrupció presentarà recurs contra l'arxivament de la causa dels sobresous de l'FMC

La fiscalia té dubtes que l'entitat es pugui considerar un organisme privat

Actualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha anunciat que presentarà un recurs contra l'arxivament de la causa contra quaranta alcaldes i exalcaldes de la Federació de Municipis pel cobrament de dietes, ja que no veu clara l'argumentació feta per l'Audiència de Barcelona per justificar la decisió.

El tribunal l'ha arxivat amb l'argument que els alcaldes s'integren voluntàriament a la Federació, que l'entitat és de realitat jurídica privada i que, per tant, no hi pot haver malversació de fons públics.

Però la fiscalia té dubtes que l'entitat es pugui considerar un organisme privat. De fet, Anticorrupció està convençuda del caràcter públic de la Federació i que, per tant, els diners que la setantena d'alcaldes haurien rebut mensualment suposen una malversació de fons públics.

Al contrari del que va dictar l'Audiència de Barcelona, la Fiscalia entén que amb els arguments que cada ciutadà destina 19 cèntims l'any a la federació, que el seu pressupost és un 98% públic i que qui forma l'entitat són alcaldes ¿o sigui treballadors públics¿ n'hi hauria d'haver prou per què el Suprem demani que es reobri el cas.

També la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que va denunciar el cas, insisteix que l'origen dels diners segueix sent públic.

En canvi, la defensa dels alcaldes, després que dilluns el tribunal acceptés les seves argumentacions, va mostrar la seva satisfacció.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut