Gent fent cua per poder sortir de Tacloban en un avió militar. (Foto: EFE)
Gent fent cua per poder sortir de Tacloban en un avió militar. (Foto: EFE)
Barcelona

Angoixa entre els filipins residents a Catalunya per la situació dels seus familiars

El consolat d'aquest país a Barcelona s'ha convertit en punt de trobada d'aquests persones, que s'han trobat que no poden contactar amb els parents perquè no funciona internet ni els mòbils. També organitzen actes benèfics per ajudar el país a recuperar-se.

RedaccióActualitzat

Els 25.000 filipins residents a Catalunya esperen amb angoixa tenir notícies de la situació del seus familiars després del pas del tifó "Haiyan", que ha portat el caos a una part de les illes. El consolat d'aquest país a Barcelona s'ha convertit en punt de trobada d'aquestes persones, que s'han trobat que no poden contactar amb els parents perquè no funciona internet ni els mòbils.

El cònsol honorari, Jordi Puig Roches, ha explicat el cas d'una família que després d'hores intentar, sense èxit, localitzar els seus familiars, va aconseguir saber que estaven bé mitjançant un SMS.

Al consolat es coordina la informació i també l'enviament d'ajuda. Principalment, es recullen aliments, roba i medicaments que s'emmagatzemen en caixes per enviar-ho a les Filipines, però també aportacions econòmiques, la via que defensa el cònsol, perquè garanteix que l'ajuda arribarà abans a les zones afectades.

El consolat també ha establert un punt d'informació per a persones que tenen previst viatjar a les Filipines i aquest cap de setmana es farà un sopar i un concert solidari per recaptar fons per als damnificats.

L'espai Philippines Club de Catalunya - format per filipins residents a Catalunya -, amb col·laboració amb l'ambaixada, ha organitzat diverses activitats solidàries de recollida de diners, roba, medicaments i aliments en conserva per ajudar els seus familiars afectats pel supertifó. Dissabte es farà un sopar i un concert solidari a l'espai que el consolat té al carrer del Vidre de Barcelona.

 

Anar al contingut