Anècdota o tongo: la imatge de la loteria que ha encès la xarxa

En omplir el bombo dels números de la loteria, l'operari deixa caure alguna cosa a l'interior i ha aixecat sospites i teories conspiradores.

Felip GordilloActualitzat

Nou del matí del 22 de desembre. Dia de la loteria. Abans que comenci el sorteig comença la litúrgia dels preparatius. Les boles han d'anar a parar al bombo i se n'encarreguen els operaris de Loteries de l'Estat. Aquest any, però, una imatge ha aixecat sospites i teories conspiradores.

 

En omplir el bombo dels números de la loteria, l'operari deixa caure alguna cosa a l'interior. S'ha vist per televisió, com evidencia el segon 52 d'aquest vídeo que acumula més de 10.000 retuits.

Què deixa caure l'operari? Sí, és una bola que abans havia caigut del bombo. La mateixa administració ho ha hagut d'aclarir per frenar les acusacions de trampa:

 

Loteries de l'Estat ha hagut de publicar aquesta nota explicativa. Assegura que és habitual que quan es posen les boles als bombos, alguna reboti i surti fora. En aquests casos, diuen, el protocol preveu que sigui un operari qui torni a introduir manualment la bola.

Però, un cop nascuda, la teoria de la conspiració és complicada d'aturar. Alguns usuaris asseguren que la bola que ha acabat a l'interior del bombo no és la que havia caigut:

 

La combinació de les jugades de les boles amb una de les grosses més ràpides de la història - ha sortit només vuit minuts després de l'inici del sorteig - ha acabat fent crèixer la teoria de la conspiració.

 

 

El cert és que la pèrdua de boles és una possibilitat en els sorteigs de la loteria, com va demostrar la Loto 649 en un vídeo immortalitzat pel programa "Alguna Pregunta Més"

 

Trampa o anècdota, la xarxa no ha deixat passar l'oportunitat per fer-ne befa amb mems:

 

 

ARXIVAT A:
LoteriaViral
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut