L'administració de loteria 1 de Salou ha repartit 360 milions d'euros del primer premi
L'administració de loteria 1 de Salou ha repartit 360 milions d'euros del primer premi
Madrid

Milionada a Catalunya per la loteria de Nadal: el 1r premi, un 5è i bona part del 3r i 4t

Reus, Salou, Mollerussa, Ripoll, Palamós, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, entre les poblacions afortunades amb els premis de la rifa

Actualitzat

La rifa de Nadal ha deixat a Catalunya una pluja de milions amb la grossa i pràcticament tots els altres premis. Només hi ha tres cinquens premis que no han tocat en terres catalanes. Catalunya ha recuperat abastament la inversió de 368 milions d'euros feta en dècims de la rifa de Nadal.

El primer premi del sorteig de la loteria de Nadal ha sortit ben d'hora, a les 9.19. El 26590, premiat amb 400.000 euros al dècim, s'ha venut a Salou, Súria i Barcelona, entre altres poblacions.

L'administració número 1 de Salou és la que més dècims ha venut del primer premi a tot l'Estat. Tenia 90 sèries del 26590 a la venda i les han venut totes.
 

La relació amb tots els números premiats en el sorteig extraordinari de Nadal es pot trobar aquí


El Centre Aragonès El Cachirulo de Reus ha repartit 80 de les sèries del 26590 que van comprar a Salou. Segons el responsable del centre, el premi està molt repartit perquè se n'han fet participacions de 5 euros. Aquest centre aragonès ha repartit 320 milions d'euros.

A l'administració de la rambla Guipúscoa de Barcelona han venut cinc sèries del mateix número i dues més a Súria. També s'ha venut a Salamanca, a Sant Vicent del Raspeig i a Alcoi, entre altres punts de l'Estat. A Catalunya el primer premi ha deixat un total de 388 milions d'euros.

 

 

Es tracta del premi de la loteria de Nadal més gran que ha tocat a Catalunya els últims anys i la primera vegada que les comarques tarragonines són les afortunades.

També s'han venut 20 dècims d'aquest primer premi a Súria:


Ha estat un dels primers premis més matiners de la història del sorteig extraordinari de la loteria de Nadal, només superat pel de l'any 2004, que va sortir 16 minuts després de l'inici del sorteig. Noura Alkrouh i Elizabeth del Carmen Roque, de 12 i 13 anys, han estat les nenes del col·legi Sant Ildefons que han cantat aquest primer premi que s'ha cantat en el quart filferro de la primera taula del sorteig.

 

 

Les nenes han explicat que aquest any tenien el pressentiment que cantarien la grossa i que seria un premi molt matiner. L'any passat, la Noura i l'Elizabeth ja van cantar el tercer premi del sorteig de Nadal.

L'afortunat que tingui el dècim guanyador 26590, primer premi del sorteig extraordinari de Nadal, rebrà 400.000 euros, dels quals un 20 per cent anirà a parar directament a Hisenda.

 

 

Els nens i nenes de Sant Ildefons i la seva tradicional cantarella han repartit els premis de la rifa de Nadal, que aquest any ha repartit 2.380 milions en premis, la mateixa quantitat que l'any passat.


El segon, venut a Madrid i Badajoz

El 10989, segon premi de la rifa de Nadal, ha esquitxat Catalunya amb dues sèries venudes a Montgat i a Sort. Aquest premi està dotat amb 1.250.000 euros a la sèrie (125.000 euros per dècim).

La majoria de bitllets d'aquest segon premi s'han venut a Madrid, a San Lorenzo de El Escorial i a Fuente del Maestre, Badajoz.

 

 

El tercer premi, a Mollerussa​ i Ripoll

El tercer premi ha estat per al 00750, un número molt baix, que s'ha venut en part a Mollerussa i a Ripoll. D'aquest número s'han venut 36 sèries a l'estanc Saló de Mollerussa i les ha comprat una sola persona. Del mateix número s'han venut 33 sèries a l'administració de la plaça Clavé de Ripoll. També s'han venut dues sèries del tercer a Sort i s'han distribuït cinc dècims a Esparreguera, dos a Torelló, un a Arenys de Mar i un altre a Terrassa.

Aquest premi està dotat amb 500.000 euros per sèrie, 50.000 per dècim i 2.500 euros per euro jugat. També s'ha distribuït des d'altres punts de l'Estat, com ara Pamplona i San Pedro del Pinatar, Múrcia.

 


Els dos quarts toquen a Catalunya

D'un dels quarts premis, el 41710, s'han venut 17 sèries a Badalona i 3 sèries més a Barcelona, a les administracions del carrer Dante i del centre comercial Arenas, de la plaça d'Espanya. Aquest número s'ha venut majoritàriament a Utrera, Sevilla.

 


L'altre quart premi, 49797, ha tocat a Abrera, Tortosa i Sort. A l'administració del centre comercial Montserrat d'Abrera s'han venut 30 sèries d'aquest número.


Un cinquè premi, íntegre a Palamós

Pel que fa als cinquens premis, n'han tocat cinc dels vuit a Catalunya.

El més important ha estat el 23059, que ha tocat íntegrament a Palamós. Aquest número està premiat amb 6.000 euros al dècim (60.000 a la sèrie). A l'administració del carrer Dídac Garrell de Palamós s'han venut les 170 sèries d'aquest número i ha repartit més de 10.200.000 euros. 

El 23059 el venen en aquesta administració de Palamós des de fa 40 anys i, segons el propietari de l'administració, hi ha "molta gent" que el demana cada any.

 

 

 

 

A Santa Coloma de Gramenet s'han venut 45 sèries i tres dècims del 66212 i una sèrie del mateix número a Sant Cugat. També s'han venut dècims a Sant Feliu de Llobregat, a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cardedeu, Manresa, Santa Susanna i Figueres.

Poc abans de les 10 del matí ha sortit el primer cinquè premi, el 75206, premiat amb 6.000 euros al dècim i que s'ha venut íntegrament a Sòria.

El 74770, premiat també amb 6.000 euros al dècim, s'ha venut a Sevilla, Santa Cruz de Tenerife i Pontevedra. D'aquest número s'ha venut una sèrie a Castelldefels i sis dècims a l'Hospitalet de Llobregat, Torroella de Montgrí i Vila-seca.

Un altre cinquè premi ha estat el 06293, venut a Roquetas de Mar, la Corunya, Sevilla i Toro. Ha esquitxat amb alguns dècims diferents poblacions com Barcelona, Reus, Manlleu, Sant Boi de Llobregat, Girona i Puigcerdà.

Les 170 sèries del 54527 s'han venut íntegrament a una administració de Segòvia.

El 69823, un altre cinquè premi que s'ha cantat de la rifa de Nadal aquest diumenge, s'ha venut arreu de l'Estat però no a Catalunya. Se n'han distribuït 110 sèries a Bilbao i 35 a Coria del Río (Sevilla), entre altres municipis espanyols.

El 81610, l'últim cinquè premi que s'ha cantat de la rifa de Nadal aquest diumenge, ha venut una sèrie a Sort. La resta s'ha repartit arreu de l'Estat. Destaquen les 50 sèries de Crevillente, a Alacant, les 46 d'Águilas, a Múrcia, i les 40 de Guardamar del Segura.

Els cinquens premis estan dotats amb 60.000 euros cada sèrie (6.000 euros al dècim) i suposa 300 euros per cada euro apostat.


L'anècdota del dia: una bola perduda

Loteries de l'Estat ha hagut de publicar una nota explicativa després que es mostrés una imatge d'un dels treballadors del sorteig quan tornava a introduir una bola del sorteig en un dels bombos.

 

 

La forma com un operari de la sala del sorteig torna a introduir la bola ha provocat suspicàcies a les xarxes socials:

 

 

Segons explica l'organisme de loteries, és habitual que quan es posen les boles als bombos, alguna reboti i surti fora. En aquests casos, diuen, el protocol preveu que sigui un operari qui torni a introduir manualment la bola.

 

 


S'han posat en circulació 170 milions de dècims per un valor de 3.400 milions d'euros, un 70 per cent dels quals es destina a premis.

La terminació més premiada dels 200 anys d'història de la rifa de Nadal és el 5, seguida pel 4 i el 6. En canvi, la que menys vegades ha sortit és l'1.  En el sorteig d'avui la terminació que més s'ha repetit ha estat el 0. Amb aquesta xifra acaba la grossa, el tercer premi, un dels quarts i dos dels cinquens.

Es preveu que aquest any cada català haurà gastat en loteria una mitjana d'uns 55 euros, 2,4 euros menys que l'any passat. La despesa total en aquest sorteig a Catalunya és de 416 milions d'euros. L'any passat, els catalans van gastar més de 432 milions d'euros en el sorteig de Nadal.

 


El 2018, la rifa de Nadal va deixar 25 milions a Catalunya

El 2018, la rifa de Nadal va deixar uns 25 milions a Catalunya. Castellbisbal, Segur de Calafell, Cubelles i Gavà van ser les poblacions catalanes més premiades.

Quinze dècims del primer premi, el 03347, es van vendre a Barcelona i quatre més a Sabadell, i van deixar 14 milions. El segon premi, el 21015, va repartir més de quatre milions d'euros a Castellbisbal i Cubelles. El tercer premi, el 04211, va deixar 1.800.000 euros, amb una sèrie completa venuda a Gavà i catorze dècims a Barcelona, entre d'altres.

 

ARXIVAT A:
LoteriaNadal
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut