Un sanitari fa un test d'antígens a Almeria (EFE/Carlos Barba)

Andalusia ho tanca tot a partir de les sis i només permetrà les activitats essencials

Les mesures contra la Covid també inclouen el confinament de tots els municipis, a partir de la nit de dilluns a dimarts

Actualitzat

El tancament perimetral d'Andalusia s'amplia dues setmanes més, fins al dilluns 23 de novembre, i s'afegeixen noves mesures davant de la situació epidemiològica de la comunitat: hi haurà confinament municipal, el toc de queda s'amplia des de les deu de la nit fins a les set del matí i l'activitat no essencial ha d'acabar a les sis de la tarda.

Els bars i restaurants, que a Andalusia continuen oberts, hauran de limitar l'horari.

El govern presidit per Juanma Moreno ha reunit el comitè d'experts per avaluar la situació de la pandèmia i ha informat de les restriccions que s'aplicaran a la mitjanit de dilluns a dimarts.

 

A Granada, es recomana a la població que no surti de casa, si ho pot evitar, i només podran obrir els comerços o negocis essencials. La resta han de tancar durant tot el dia.

 

Activitats essencials

Es consideren activitats essencials les botigues d'alimentació, begudes i productes de primera necessitat; els centres sanitaris; els serveis socials i sociosanitaris; i els centres o clíniques veterinàries, òptiques i de productes ortopèdics i higiènics. També poden obrir llibreries i papereries, gasolineres i cetres d'ITV, serveis de lliurament a domicili, vetlles, autoescoles, perruqueries, centres esportius per a activitat física a l'aire lliure i menjadors socials.

 

Malgrat això, les escoles i instituts continuaran oberts a tot Andalusia. A la universitat, les classes hauran de ser online, excepte les pràctiques.

Es manté en vigor el límit de sis persones per a les reunions públiques i privades, a banda dels grups que conviuen.

 

Les mesures són diferents segons les zones, que es poden consultar en un mapa interactiu

 

La Junta ha fet un mapa per consultar les mesures en vigor a cada municipi. Només s'hi podrà entrar o sortir per una causa justificada.

Des del 30 d'octubre, estava en vigor el tancament perimetral de tota la comunitat i el confinament de més de quatre milions i mig d'habitants de 449 municipis de les províncies de Cadis, Còrdova, Granada, Jaén, Màlaga i Sevilla.

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus Confinament Andalusia
Anar al contingut