Ampli desplegament de Mossos i Guàrdia Civil a tocar de l'AP-7 (Font: ACN)

Ampli dispositiu policial i registres a la Jonquera per un tall a l'AP-7 que no s'ha fet

A Puigcerdà, els CDR han cremat diversos objectes a la via i s'ha interromput la circulació de trens de l'R3 durant uns 40 minuts

RedaccióActualitzat

Disset furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, diversos efectius de la Guàrdia Civil i un helicòpter s'han desplegat a primera hora d'aquest dilluns a l'AP-7 per evitar un tall de trànsit convocat a les 7 del matí a l'altura de la Jonquera.

La convocatòria per tallar el pas fronterer, que finalment no s'ha produït, s'ha difós a les xarxes socials. Els CDR se n'han desvinculat i han negat que l'haguessin convocat ells:

 

Identificacions dels Mossos

La concentració ha aplegat un grup de manifestants reduït i força dispers que, en alguns casos, han estat identificats pels Mossos.

Els Mossos han escorcollat qui consideraven sospitós de voler tallar el pas fronterer (Font: ACN)


La policia ha fet escorcolls en un aparcament proper al peatge nord a persones que sospitaven que pretenien participar en la mobilització. També han registrat alguns vehicles.

 

Els agents han revisat diversos vehicles (Font: ACN)


Alguns dels joves identificats estudiaran denunciar els fets per "negligències" en l'actuació. Els joves afirmen que els agents els han "retingut" durant prop de dues hores "sense motiu".

Diuen que han arribat a la població una hora després de la convocatòria del tall per "curiositat" i se'ls ha identificat i els han requisat material. Els agents els haurien agafat telèfons, unes genolleres i diners en efectiu que, diuen, eren per a una campanya de transport escolar.

També han denunciat que els agents no han permès a un noi amb símptomes d'hipoglucèmia fer-se la prova del sucre i que els han interrogat sobre la seva possible participació en mobilitzacions a Barcelona.

Entre els identificats per considerar-los sospitosos de voler tallar la frontera hi ha dos joves de nacionalitat francesa. Venien des de Perpinyà, a la Catalunya del Nord. Els han registrat el cotxe i s'han endut alguns dels objectes que hi tenien, com pintura i unes ulleres.


Tall a les vies del tren a Puigcerdà

D'altra banda, els CDR de la capital de la Cerdanya han cremat diferents objectes i han ocupat les vies del tren entre les estacions de Puigcerdà i Urtx-Alp. El foc intencionat de palets de fusta i penumàtics ha provocat talls a la línia R3.


La circulació de trens s'ha reprès a mig matí després de l'actuació dels Bombers i els Mossos.

 

ARXIVAT A:
Judici procésMossos d'Esquadra
Anar al contingut