Allau de solidaritat per cobrir la manca de material als hospitals

Les ajudes provenen de molts particulars i empreses que volen ajudar el personal sanitari

RedaccióActualitzat

Mascaretes són el que més necessiten encara els hospitals i centres assistencials, que aquests dies estan rebent donacions solidàries de tota mena. Provenen de molts particulars i empreses que volen ajudar el personal sanitari.

Els hospitals Trueta i Santa Caterina, i l'atenció primària de Girona, poden arribar a necessitar entre sis i set mil mascaretes diàries. Una xifra que multiplica per deu les que feien servir abans del coronavirus.

Aquest material tan bàsic de protecció -com les bates, guants o peücs- no sempre arriba al magatzem central en la quantitat i amb la urgència desitjada. Per això, els centres sanitaris agraeixen les nombroses donacions que els estan arribant aquests dies.

 

Joaquim Casanovas, gerent d'ICS i IAS a Girona, explica que tot el material que està arribant als hospitals en aquests moments tan complicats és de gran ajuda.

"Les donacions són benvingudes perquè en un moment en què els mercats internacionals estan tancats o en què és difícil aconseguir material, com és públic i notori, la societat civil ens està ajudant molt."

Hi ha aportacions petites de particulars, d'escoles o d'entitats, però també material que arriba del teixit empresarial. Una de les més importants han estat les 6.500 granotes d'alta protecció i les 100.000 mascaretes que els han fet arribar cinc indústries càrniques gironines.

Mascaretes configurades per a centres sanitaris
Mascaretes configurades per a centres sanitaris (ACN)

I una altra empresa, Metalquimia, els ha construït expressament urnes de metacrilat per ajudar a aïllar els pacients intubats, sobretot aquells que són en UCIs obertes.

A vegades, la solidaritat ve de grups que s'organitzen cadascú des de casa seva. Com explica Joaquim Casanovas, que diu que és una cadena de voluntaris, des dels que fan les impressores, fins als que les fan servir imprimint aquestes màscares, i després un grup de voluntaris les munten i les distribueixen al personal sanitari.

Les donacions desinteressades també han equipat moltes UCIs amb tauletes, que han permès connectar els pacients aïllats i sense telèfon mòbil amb les seves famílies.

Des del sector de l'alimentació també intenten fer menys feixucs els torns llargs i durs del personal sanitari i els abasteixen amb tota mena de menjar i begudes.

La voluntat d'ajudar centres sanitaris com el Trueta també arriba amb aportacions econòmiques, que en aquests moments de compres tan complicats permeten a les gerències fer pagaments anticipats per a les comandes.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut