Fabriquen cubs de metacrilat per protegir els metges quan intuben pacients amb Covid-19

Hi col·laboren diverses empreses catalanes, com els moblistes de la Sénia

Actualitzat

A l'Hospital Verge de la Cinta ja disposen de mampares protectores per a la intubació dels pacients amb coronavirus. Com en altres hospitals catalans, n'han arribat arran d'una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Hi col·laboren diverses empreses catalanes, com els moblistes de la Sénia, que ara estan treballant en un model millorat seguint les indicacions del cap d'Anestesiologia de l'hospital tortosí. La nova versió permetrà al personal sanitari acostar-se més al pacient.

Carol Allepuz, representant del Col·lectiu d'Empresaris del Moble de la Sénia, diu que els metges es poden acostar al pacient, posar les mans dins de la mampara i practicar la intubació estant inclinats i tenint visibilitat completa, sense risc d'encomanar-se.

Moblista de la Sénia fabricant mampara

Els moblistes, que tenen les fàbriques aturades per l'estat d'alarma, s'han bolcat en el projecte desinteressadament, segons explica Carol Allepuz:

"Iniciatives com aquestes que ens permeten a la societat col·laborar ens fan sentir molt bé. A la Sénia estem tothom molt contents perquè fàbriques que no tenen màquines de tall ens diuen que ens deixen camions o transport, i també diners."

Les primeres unitats han arribat també a l'Hospital de Bellvitge i a l'Hospital Josep Trueta. Són unes urnes de metacrilat per augmentar la seguretat a l'hora d'intubar pacients amb la Covid-19.

Aquest dispositiu s'anomena Aerosol Box. És un cub transparent de metacrilat que cobreix el cap del pacient durant la intubació. El va idear el metge taiwanès Lai Hsien-yung per ajudar els proveïdors d'assistència sanitària a superar les mancances de subministrament creades pel coronavirus.

És una protecció de baix cost, fàcil de fer, de netejar i de reutilitzar. Té dos forats a un costat pels quals els metges poden inserir les mans per fer el procediment d'intubació mentre es protegeixen de les partícules respiratòries del pacient.

El disseny de l'Aerosol Box està registrat sota una llicència Creative Commons, es pot descarregar per internet i és gratuït per a la seva utilització, sempre que es faci amb finalitats no comercials i s'atribueixi adequadament a l'inventor.

Els seniencs, per la seva banda, també han ideat un altre prototip de cartró i plàstic. En aquest cas seria una mampara d'un sol ús, plegable i fàcil de produir. Idònia per a hospitals de campanya.

Mampara protectora per al personal sanitari

També han contactat amb altres fabricants de l'estat per proposar-los que reprodueixin la iniciativa per als hospitals de les seves comunitats.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut