Darren Kowolski, armat, i altres votants del president Donald Trump es concentren a l'exterior d'un centre de votació a Las Vegas, Nevada
Darren Kowolski, armat, i altres votants del president Donald Trump es concentren a l'exterior d'un centre de votació a Las Vegas, Nevada (REUTERS/Steve Marcus)

Alguns seguidors de Trump armats amenacen punts de votació per sabotejar el recompte

Tensió en punts clau com Michigan o Arizona per les acusacions de frau electoral, mentre manifestants demòcrates omplen els carrers al crit de "compteu tots els vots"

RedaccióActualitzat

Seguidors del president Donald Trump, alguns d'ells amb pistoles i rifles, reclamen que s'aturi el "frau electoral" que consideren que s'està produint en alguns centres on s'està fent el recompte de vots als Estats Units.

Com al decisiu comtat de Maricopa, a Arizona, on unes 200 persones criden "Atureu el robatori!" i "Compteu el meu vot", després que s'escampessin rumors a través de les xarxes socials que alguns vots no s'estaven comptant perquè s'havia utilitzat un determinat tipus de bolígraf. Això, atiats per un tuit d'un activista d'extrema dreta. El comtat ho ha desmentit.


Davant de les pressions que hi ha hagut als centres de votació, els responsables electorals de Maricopa han sortit al pas de les acusacions i han assegurat que continuaran amb l'escrutini tal com estava previst.

Votants a favor de Trump es concentren davant del centre de votacions de Maricopa, a Arizona (REUTERS/Edgard Garrido)

Els manifestants també protesten contra la Fox, després que aquest dimecres donés a Biden la victòria a Arizona. També ho va confirmar l'agència Associated Press. El recompte, però, continua.

En una de les concentracions que ha començat al capitoli de Phoenix, ciutat del comtat de Maricopa, un corresponsal del The New York Times identifica almenys una persona amb un rifle de tipus militar, com es veu en el següent vídeo.

La tensió davant dels centres electorals s'ha escampat per diferents punts del país. A Detroit, els agents de seguretat del centre on s'estan comptant els vots han hagut d'aturar una trentena de persones que volien entrar-hi motivats per les acusacions de frau electoral. Criden "Stop the count", "Atureu el recompte".

 


Missatges contradictoris entre els pro-Trump

A Detroit, Michigan, els manifestants a favor de Trump cridaven "Pareu de comptar", quan Biden anava retallant distàncies.

A Arizona, en canvi, criden "Compteu el meu vot" mentre Trump es va acostant a Biden.

Alguns líders republicans, entre ells els senadors Mitch McConnell i Marco Rubio, s'han mantingut al marge de les acusacions d'irregularitats del president Trump i han defensat el compte de vots.

Manifestants pro-Trump a Las Vegas, Nevada, demanen que es compti cada vot
Manifestants pro-Trump a Las Vegas, Nevada, demanen que es compti cada vot (REUTERS/Steve Marcus)


"Tots els vots compten", crit demòcrata des de Filadèlfia a Portland

Centenars de persones s'han manifestat a la capital de Pennsilvània, Filadèlfia, perquè es comptin tots els vots i es respecti el procés electoral que ha d'acabar amb el recompte de les butlletes enviades per correu.

A la concentració s'hi han vist cartells de "Tots els vots compten", també a l'exterior d'on membres de la campanya de Trump van explicar la decisió de demandar funcionaris electorals de Pennsilvània per no "permetre" observar la "imparcialitat" del procés, que consideren sospitós.

A més, la campanya de Trump ha demanat que s'aturi el compte de vots a Michigan, i reclamarà un nou recompte de les paperetes a Wisconsin, on el marge de Biden és inferior a l'1%.

A Geòrgia, l'equip de Trump ha demanat que es localitzin i invalidin possibles vots emesos fora de termini.

Manifestants contra Trump a Filadèlfia
Manifestants contra Trump a Filadèlfia (REUTERS/Eduardo Munoz)

Els carrers s'han omplert en d'altres ciutats com Portland, a la costa oest, o Chicago.

Una manifestació a Minneapolis ha acabat amb desenes de manifestants detinguts que han tallat una autopista en protesta per la posició de Trump amb el procés electoral.

Tall a l'autopista I-94 a Minneapolis, Minnesota, en les protestes posteriors a les eleccions
Tall a l'autopista I-94 a Minneapolis, Minnesota, en les protestes posteriors a les eleccions (REUTERS/Nicholas Pfosi)

Desenes de detinguts contra Trump a Nova York

A Nova York desenes de persones han acabat detingudes per manifestacions a Manhattan en contra de l'administració Trump. Els crits, "No Trump, No KKK (Ku Klux Klan), No Facist USA".

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsEstats UnitsProtestes EUA
Anar al contingut