Cambra legislativa a Alabama
Alabama

Alabama obre la porta a la castració química per a pederastes

Si la governadora ho ratifica, la castració química serà obligatòria per als pederastes que vulguin sortir en llibertat després de complir condemna

RedaccióActualitzat

Alabama ha aprovat un projecte de llei per aplicar la castració química a pederastes condemnats per delictes sexuals contra nens de 13 anys o més petits. La cambra legislativa estatal, de majoria republicana, ha aprovat el projecte de llei que ara està en mans de la governadora, la republicana Kay Ivey. Si ho ratifiqués, la llei entraria en vigor tres mesos després de la signatura.

La castració química, segons el projecte de llei aprovat, seria un requisit perquè els pederastes condemnats puguin sortir de la presó una vegada hagin complert la condemna. Els presos podran negar-se a la castració química sota el risc de continuar a la presó, on també tornarien en el cas d'interrompre el tractament.

 

Un tractament a costa del condemnat

La castració química s'aplica a través d'una medicació de medroxiprogesterona o un equivalent químic. És un tractament que, entre altres efectes, redueix, inhibeix o bloqueja la producció de testosterona. La llei especifica que s'haurà de prendre un mes abans de sortir en llibertat i després de deixar la presó, mentre un tribunal consideri que és necessari.

El condemnat haurà de pagar el tractament, sempre que s'ho pugui permetre, i el preu serà afegit als costos judicials. En cas d'indigència, ho assumirà l'administració.

El promotor del projecte, el congressista republicà Steve Hurst, considera que la mesura "potser reduirà" el nombre d'abusos sexuals a menors a Alabama.

"Han marcat un nen per la resta de la seva vida i el càstig ha de ser proporcionat al crim."

 

Una dotzena d'estats als Estats Units ja apliquen la castració química per a pederastes o altres condemnats per delictes sexuals. Els estats de Florida, Geòrgia, Iowa, Luisiana, Montana, Oregon, Texas i Wisconsin també tenen mesures similars. El 1996, Califòrnia va ser el primer estat que va aprovar la castració química per a pederastes amb delictes sexuals amb nens de 13 anys o menors.

 

Protestes a Alabama per la llei antiavortament

 

Un altre projecte de llei polèmic a Alabama

El Senat de l'estat d'Alabama va aprovar al maig un projecte de llei que prohibeix l'avortament de manera taxativa, sense fer excepcions en casos de violació. La prohibició de l'avortament, legal a Alabama des del 1973, és la més restrictiva de les tramitades als Estats Units i ara fins i tot el veta en casos de violació i incest, i només el permet quan la salut de la mare estigui en perill. El canvi no es podrà posar en pràctica perquè xoca amb la doctrina del Suprem, però ha provocat protestes massives.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsJudicial
Anar al contingut