Un moment del rodatge de la sèrie "Això no és Suècia" (ACN cedida per Trafalgar)

"Això no és Suècia", la primera sèrie catalana que opta al certificat Green Film

La Catalunya Film Comission ha fet una guia per a la sostenibilitat dels rodatges per obtenir aquest certificat, l'únic homologat a Europa

L'esforç per frenar la crisi climàtica arriba a tots els sectors econòmics, també a l'audiovisual. Per primera vegada, una sèrie catalana, coproduïda per TV3, aspira a aconseguir el certificat Green Film, l'únic homologat a Europa, que garanteix que s'ha fet una producció respectuosa amb el medi ambient

Grans productores com Sony, Amazon o Netflix ja s'han posat les piles i exigeixen als proveïdors que compleixin els criteris mediambientals. I a Catalunya s'ha fet una guia per a la sostenibilitat dels rodatges.

La sèrie catalana "Això no és Suècia" és el primer projecte de Funicular, una nova productora liderada per Aina Clotet, també creadora i directora de la sèrie, i pel seu germà, Marc Clotet. Està coproduïda amb Nanouk Films i volen que sigui la primera producció sostenible certificada

Eliminació del plàstic, gots reutilitzables, reciclatge de les càpsules de cafè… són algunes de les mesures a prendre, però també es tenen en compte aspectes com el transport, tant dels equips com de les persones, o, per exemple, l'ús de generadors elèctrics i no de dièsel.  

"No som conscients", diu Adrià Gelabert, director de clients i mercats Anthesis Lavola, consultoria de sostenibilitat que ha col·laborat en la guia per als rodatges que ha elaborat la Catalunya Film Comission:

"Tenim la sensació que només contaminen les indústries que tenen una xemeneia i una canonada. No som conscients pel fet que són impactes difusos, però se sumen, i ens acabem adonant que qualsevol activitat humana té aquests impactes."

El periodista de TV3 Pere Gaviria ha assistit al rodatge d'aquesta producció, on una ecoassistent vetlla perquè s'apliqui el pla de sostenibilitat. 


 

ARXIVAT A:
Crisi climàticaCinemaSostenibilitatMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut