La reedició de l'àlbum "The Miracle", de Queen, es publicarà al novembre (Reuters)

Així sona la cançó inèdita cantada per Freddie Mercury que ara publica Queen

La van gravar el 1988 per a l'àlbum "The miracle", però no la van incloure i va quedar inèdita al fons de l'arxiu del grup fins ara, que l'han rescatat per a la reedició del disc

Actualitzat

Queen ha publicat aquest dijous una cançó inèdita composta i enregistrada amb Freddie Mercury fa 34 anys que havia quedat en l'oblit dels arxius del grup. "Face it Alone" havia de formar part de l'àlbum "The Miracle", publicat el 1989, però finalment no s'hi va incloure.

La banda va enregistrar aquesta peça, que dura més de 4 minuts, el 1988 per al disc "The Miracle", que va sortir l'any següent. Sis cançons van quedar fora de l'àlbum. Ara se n'ha fet una reedició on, a més dels temes exclosos fa 34 anys, s'hi han inclòs les converses dels components de Queen mentre l'enregistraven. Un àlbum de col·leccionista, que sortirà a la venda al novembre amb el nom "Queen The Miracle Collector's Edition".

"Face it Alone" n'és un tastet que Roger Taylor, membre de Queen, descriu com "una petita joia del Freddie que gairebé no recordàvem". La cançó ha sortit publicada aquest dijous com a single a totes les plataformes musicals.

 

"Face it Alone" és la primera cançó inèdita de la banda, amb la veu emblemàtica del seu líder desaparegut, que ha sortit en més de vuit anys. I és una de les sis cançons inèdites que es publicaran en la reedició del disc "The Miracle", que sortirà al novembre.

Oblidat al fons dels arxius

El guitarrista Brian May i el bateria Roger Taylor van parlar per primera vegada als fans de l'existència de "Face It Alone" durant una entrevista amb la BBC ràdio a l'estiu.

"Ens havíem oblidat una mica d'aquesta pista", va dir Taylor.

"Però era allà. Ens vam trobar amb aquesta petita joia del Freddie. És meravellós, un autèntic descobriment. És una peça molt apassionada."

L'àlbum "The Miracle" tal com es va publicar el 1989 (Reuters)

La cançó es va gravar originalment durant les sessions de l'àlbum "The Miracle" de la banda, però mai no es va publicar. Va quedar a l'arxiu de Queen fins que l'equip de producció la va trobar de nou quan van començar a treballar en la reedició de l'àlbum.

"Hi vam donar diverses voltes i vam pensar que no podríem rescatar-ho", ha comentat Brian May, guitarrista de la banda a BBC.

"Però al final, després d'insistir-hi, el nostre equip d'enginyers de so ho va aconseguir. Ha estat com ajuntar les peces d'un puzle i ha quedat molt bonic."

La van enregistrar a cavall entre Londres i Suïssa, quan Mercury ja estava malalt de VIH, com deixa caure a la cançó amb frases com: "Al final, has de fer-hi front tot sol." La cançó comença amb un punteig de guitarra i té una tonalitat solemne i trista.

El cantant, compositor i líder del grup, i una de les veus més icòniques del pop, va morir tot just dos anys després del llançament de "The Miracle", el 13è àlbum d'estudi de Queen. Amb tot, Mercury encara va poder participar en l'enregistrament de l'últim disc de la banda al complet, "Innuendo", que es va publicar pocs mesos abans que morís d'una pneumònia relacionada amb la sida, el novembre de 1991.

Freddie Mercury va morir el 1991, dos anys després de publicar "The Miracle" (Reuters)

"Face It Alone" ha sortit al mercat com a senzill aquest mateix dijous i ja pot escoltar-se a les principals plataformes musicals, mentre que la "boxset" de "The Miracle" es posarà a la venda el 18 de novembre i contindrà diferents demos, entrevistes i enregistraments inèdits de l'àlbum.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut